Prajitura Mon Cheri

Postat de privatelaura in Prajituri
18 Aug 2013 | 21920 vizualizari
Prajitura Mon Cheri

O prajitura special creata pentru puii mei dragi!

Ingrediente

  • pt. foaia neagra:
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar brut
  • 50 ml lapte
  • 5 lg ulei
  • 2 lg miere
  • 2 lg gris
  • - 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • pt foaia alba
  • 4 albusuri
  • 2 lg zahar pudra
  • 2 lg nuca cocos
  • - 2 lg faina
  • pt crema
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml smantana lichida
  • 3 lg sirop agave
  • 5 gr gelatina
  • aproximativ 200 gr dulceata zmeura.

Mod de preparare

Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie!

Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un pic fie la cuptorul cu microunde, fie pe foc. Atentie: trebuie doar incalzita cat sa se topeasca, sa nu o fierbeti pentru ca isi pierde proprietatile, iar crema nu va capata consistenta necesara. O lasati apoi un pic sa se raceasca.

Smantana o batem bine pana se intareste, nu mai mult pentru ca altfel riscati sa o transformati in unt :))

Peste frisca, punem putin cate putin laptele condensat si siropul de agave. Amestecam si la sfarsit incorporam gelatina. Dam crema la frigider pentru cel putin 2-3 ore.

Blatul negru:

Pornim cuptorul.

Intr-un castron, mixam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul. Adaugam mierea si laptele si amestecam. Separat, amestecam faina cu praful de copt, grisul, cacaoa. Incorporam mixul de faina in compozitia de oua. Pregatim o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si dam la cuptor pentru vreo 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca. Scoatem hartia de copt cu atentie sa nu rupem blatul si taiem marginile astfel incat sa obtinem o foaie cu margini drepte.

Blatul alb:

Intr-un castron, mixam albusurile bine, bine, adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea. Incorporam faina si nuca de cocos.

In aceeasi forma de copt, asezam alta hartie de copt, turnam compozitia de albusuri, nivelam si dam la cuptor pentru vreo 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca. Scoatem hartia de copt cu atentie sa nu rupem blatul si taiem marginile astfel incat sa obtinem o foaie cu margini drepte.

Dupa ce s-au racit foile, iar crema s-a intarit, ne apucam sa montam prajitura.

Fiecare foaie o taiem transversal, in doua jumatati egale. Obtinem astfel doua foi albe si doua foi negre.

Incepem cu o foaie neagra peste care punem cateva linguri de crema, nivelam. Pregatim o foaie alba pe care o ungem cu dulceata de zmeura, o asezam peste crema cu stratul de dulceata dedesupt si presam un pic sa se egalizeze crema. Deasupra foii albe, mai asezam un strat de dulceata de zmeura si alt strat de crema.

Asezam cea de-a doua foaie neagra, ultimul strat de crema, si cea de-a doua foaie alba unsa cu dulceata de zmeura.

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore, timp in care foile se inmoaie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mon Cheri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose cu branza si struguri

Postat de andaoana

Briose cu branza si struguri

Ouale se bat spuma cu putina sare si zahar. Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit  lapte batut ) si se amesteca bine, apoi  punem branza de vaci...

Citeste continuarea

Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

Postat de simona72

Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

Pentru crusta: biscuitii se rup cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Puteti sa folositi doar biscuiti simpli, biscuiti populari, biscuiti digestivi, ce aveti si ce va place. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2013, 11:25
si eu sunt puiutul tau,Laurici Mon cheri
la 18.08.2013, 11:28
si eu vreauuuuuuuuuuuuuuuu! dau la schimb
la 18.08.2013, 11:29
wow! ...sirop de agave!? ... ce chestii ai prin bucatarie
... sau asa era reteta si l-ai inlocuit cu ceva?

arata f. bine
la 18.08.2013, 11:34
E wow, si imi place cui ai dedicat-o!
la 18.08.2013, 11:36
Bucataria ta contine chestii exotice ?Arata tare bine....

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking