Prajitura cu bezea si crema de ciocolata

Postat de eumimi in Prajituri
31 Mai 2016 | 4654 vizualizari
Prajitura cu bezea si crema de ciocolata

O prajitura delicioasa, care desi pare complicata, este destul de simplu de facut.Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-cu-bezea-si-crema-de-ciocolata/

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri de faina
    • 2 linguri de ulei
    • 1 lingurita de praf de copt
    Ingrediente bezea:
    • 6 albusuri
    • 6 linguri de zahar
    • 100 g nuci prajite si sfarmate
    • 2 linguri de faina
    • 1 lingurita praf de copt
    Ingrediente crema de ciocolata:
    • 6 galbenusuri
    • 6 linguri de lapte
    • 13 linguri de zahar
    • 3 linguri de faina
    • 3 linguri de cacao
    • 200 g unt
    • esenta de rom

Mod de preparare

Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spume cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt, le incorporam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Intre timp pregatim bezeaua: mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam nucile coapte in cuptor si macinate. Eu le-am sfarmat grossier. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Coacem bezeaua in aceeasi tava in care am copt blatul. Bezeaua sta la cuptor aprox. 20- 25 de min.

Cand este gata si bezeaua trecem la pregatirea cremei: mixam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam laptele, faina si cacao, amestecam bine si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Amestecam continuu in acest timp. Cand este gata, o lasam la racit. Mixam untul si adaugam treptat din crema racita, dar mixam in continuare. Adaugam si esenta de rom.

Trecem apoi la asamblarea prajiturii: punem in tava in care am copt blaturile, intai primul blat copt, punem jumatate de crema, iar apoi punem bezeaua si cealalta parte de crema. Dam la rece pentru cel putin 1 ora, dupa care putem sa postionam. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2016, 20:44
eeeeee ce buna este
la 31.05.2016, 20:54
mmm... yamiii
la 31.05.2016, 21:16
Buna, buna!
la 31.05.2016, 21:20
la 31.05.2016, 21:25
Delicioase!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking