Prajitura cu biscuiti, mere, crema de vanilie si nuci

Postat de deyutzky in Prajituri
5 Aug 2014 | 24414 vizualizari
Prajitura cu biscuiti, mere, crema de vanilie si nuci

Ingrediente

  • Pt o tava cu diam. 26x39 cm:
  • aprox.400 g biscuiti Petit Beurre
  • 6-7 mere mari
  • 2 linguri ulei
  • 6-7 linguri de zahar
  • Crema vanilie:
  • 700 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cca 130 g nuci
  • 5-6 linguri de zahar pentru caramelizat nucile

Mod de preparare

Pregatim crema de vanilie:

Punem 600 ml lapte intr-o oala la foc mic, iar restul de 100 de ml il amestecam intr-un bol cu amidonul si 2 linguri de zahar.

Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar (3 linguri) si le amestecam cu laptele de pe foc.

Cand laptele este fierbinte adaugam amestecul din bol (lapte+amdion+zahar) si amestecam continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie. Inchidem focul si lasam crema la racit.

Merele le curatam si le dam prin razatoarea mare. Le punem intr-o oala pe foc mic, le amestecam cu 6-7 linguri de zahar (sau dupa gust) si uleiul si le lasam cateva minute la calit amestecand in ele din cand in cand. Le lasam la racit.

Punem cele 5-6 linguri de zahar intr-o craticioara pe foc mic pana se topeste si se caramelizeaza. Adaugam nucile si amestecam bine astfel incat nucile sa fie acoperite de caramel. Turnam nucile pe o bucata de hartie de copt si le lasam la racit.

Dupa ce nucile s-au racit se rup bucati si se pun la blender. Eu le-am lasat foarte putin pentru a nu se macina de tot.

Imbracam tava cu folie alimentara si incepem sa asezam biscuitii unul langa altul.

Punem un strat de biscuiti, peste biscuiti punem merele, continuam cu al 2lea strat de biscuiti peste care punem crema de vanilie.

Peste crema de vanilie punem nucile macinate caramelizate.

Se da la rece si se serveste...tot rece :P 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti, mere, crema de vanilie si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert negresa de post cu gem - 900

Postat de MotanLaOale

Desert negresa de post cu gem - 900

Faina se amesteca cu praful de copt. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se tapeteaza o tava (22 x 28 cm) cu hartie de copt...

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2014, 06:56
la 05.08.2014, 07:01
Arată ca o prăjitură a copilăriei mele. Super!
la 05.08.2014, 07:31
la 05.08.2014, 08:20
la 05.08.2014, 08:21

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking