Prajitura cu blat de cacao, crema de mure si ciocolata

Postat de aliliana in Dulciuri
26 Dec 2014 | 3866 vizualizari
Prajitura cu blat de cacao,  crema de mure si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 4 linguri apa,
  • 4 linguri ulei,
  • 50 g cacao,
  • esenta rom ( dupa gust),
  • un praf de sare,
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 300 mure ( congelate), din care a rezultat 500 ml suc impreuna cu 100 ml apa,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 oua,
  • 3/4 cutie mascarpone,
  • 3 linguri amidon
  • Sirop:
  • 3 linguri sirop de mure,
  • 2 linguri zahar,
  • 100 ml apa
  • Glazura:
  • 2 linguri unt,
  • 170 g ciocolata,
  • 100 ml smantana frisca ( eu am folosit Pilos 30%, Lidl)

Mod de preparare

Blatul: Galbenusurile sunt separate de albusuri. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare pana-si dubleaza volumul; se adauga apa, uleiul pe rand si se omogenizeaza. Adaugam cacaoa si esenta de rom si mixam bine. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza putin cate putin, amestecand cu o lingura de jos in sus. La final se adauga faina cernuta si amestecata cu paraful de copt. Se pune la copt intr-o tava care a fost tapetata cu hartie de copt, se tine la cuptor 20-25 minute. Se face testul scobitorii.

Crema: Murele se pun intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu zaharul  si se lasa la fiert. Cand sunt fructele fierte, compozitia se trece prin strecuratoare. Sucul rezultat se amesteca impreuna cu apa. Daca mai este nevoie de zahar ( dupa gust) se mai poate adauga. Eu nu am mai folosit. Intr-o alta cratita, ouale  intregi se mixeaza cu zaharul pana creste ca si volum. Se adauga amidonul, se mixeaza. Peste aceasta compozitie se adauga siropul de zmeura. Se pune pe foc si se fierbe pana ajunge la consistenta unei budinci. Cand este gata se da la rece.  Dupa aceea se adauga branza mascarpone putin cate putin si se mixeaza.

Siropul: cele 3 linguri de suc de mure se amesteca cu apa si zaharul, pana ce zaharul se dilueaza.

Glazura:  se pune untul la topit intr-o cratita, se adauga ciocolata si smantana de frisca. Se lasa pana ce ciocolata se topeste bine fara a fierbe pana la clocot. Se da la rece.

Asamblare:  blatul de cacao este insiropat cu sucul de mure ( nu foarte mult). Peste acesta se pune crema de mure. Se netezeste. Peste crema se adauga glazura de cicolata. Daca se raceste glazura, mai incalziti compozitia. Se da prajitura la rece.

E foarte buna! Nu e grea deloc.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cacao, crema de mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat umed si mure

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat umed si mure

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2014, 18:16
prezent!
la 26.12.2014, 18:27
buna
la 26.12.2014, 18:34
Claudia, bine ai venit!
la 26.12.2014, 18:34
Bya, multumesc!
la 26.12.2014, 18:58

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking