Ingrediente
- Blat:
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri nuca macinata
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- Crema:
- 6 galbenusuri
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 400 ml lapte dulce
- 100 g frisca
- 1 fiola esenta de vanilie
- Ptr. decor: ciocolata rasa
Mod de preparare
Blat: Am amestecat faina cu nuca macinata si praful de copt. Albusurile impreuna cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat, si am mixat pana amestecul capata o nuanta lucioasa. Cu ajutorul unei spatule, am incorporat amestecul de faina si nuca, amestecand de jos in sus. Am uns si tapetat cu hartie de copt, o tava de 20x30, in care am turnat compozitia. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor si devine ferma la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema: Glabenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-au albit. Am adaugat faina si am omogenizat usor. Laptele l-am pus treptat, amestecand usor. Vasul l-am pus pe foc mic si am amestecat continuu, fara a lasa sa clocoteasca, pana ce compozitia s-a ingrosat. Am dat deoparte si am lasat sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu face crusta. In budinca racita am incorporat frisca batuta si am adaugat esenta de vanilie. Peste blatul racit am pus crema, iar deasupra ciocolata rasa. Prajitura am dat-o la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o .
Va invit la o bunatate de prajitura!!
Inspiratie: http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-de-vanilie/
Multumesc Miha!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|