Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

Postat de katty in Dulciuri
17 Ian 2018 | 23729 vizualizari
Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Foi:
    • 5 albusuri
    • 7 linguri de zahar
    • 5 linguri nuca macinata
    • 1 lingura faina
    • un praf de sare
    Crema:
    • 1 ou intreg
    • 3 galbenusuri
    • 4 linguri zahar
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 1 lingura rom
    • 150 gr unt 82%
    • nuca taiata grosier pentru decor

Mod de preparare

Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie  de copt si ii bagam la cuptor la foc mic pana se usuca bine. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.Din ei macinam o parte pentru blat, iar restul ii taiem   mai mari pentru decor.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam nuca macinata, faina, amestecam usor, cu o spatula si turnam compozitia in tava mare de la aragaz, pe hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana este gata. Scoatem tava si lasam sa se raceasca, apoi ii taiem marginule si o taiem in 3 parti egale pe vertical. Pentru crema punem oul intreg, galbenusurile si zaharul int-o craticioara cu fundul dublu, la foc mic si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam jos si punem ciocolata rupta bucatele,pe rand, amestecand energic si romul..Lasam crema sa se raceasca. Mixam untul la temeratura camerei, adaugand cate putin din crema, pana incorporam  toata crema de ciocolata.Montam prajitura alternand cele 3 felii de blat cu crema.Imbracam prajitura in crema. Deasupra punem bucati de nuca coapte tocate grosier.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2018, 08:52
Un adevarat deliciu!
la 17.01.2018, 08:59
Ce buna arata prajiturica ta!
la 17.01.2018, 09:15
Si din asta imi iau o portie ))
la 17.01.2018, 09:16
la 17.01.2018, 09:25

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking