Ingrediente
Pentru aluat aveti nevoie de:
- 2 oua,
- 10 linguri apa(lapte, sifon, suc),
- 8 linguri ulei,
- 10 linguri zahar,
- cam 400 g faina(Pambac),
- esenta rom+cafea,
- un praf de sare,
- un praf de copt.
Pentru umplutura aveti nevoie de :
- 300 g branza de vaci,
- un iaurt,
- 2 oua,
- 5 linguri zahar,
- un varf de scortisoara,
- 2 lingurite de gris,
- un borcan de dulceata de visine(400g)
Mod de preparare
Se toarna faina pe masa si in mijloc se face o groapa in care punem ouale, apa, uleiul, zaharul , esentele si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se obtine un aluat ,care se pune la rece 15 min.Intre timp facem umplutura amestecand branza de vaci, iaurtul, ouale, zaharul, scortisoara si grisul.Pregatim o tava de yena pe care am tapetat-o cu hartie de copt.Impartim aluatul in trei.Prima parte o punem pe fundul tavii, o intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza de vaci.Deasupra punem cu lingurita gramajoare de dulceata din loc in loc.Acoperim cu a doua foaie de aluat(intepata cu furculita).Din dulceata care a ramas punem un strat intins si apoi facem din ultima parte de aluat o impletitura .Punem pajitura lin cuptorul incalzit pt.60 min.Se taie rece in forma de romburi si se poate servi impreuna cu un pahar de cognac frantuzesc.
POFTA INTERESANTA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|