Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
1 Mar 2016 | 5483 vizualizari
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Primavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un martisor. Nu este orice martisor, ci unul dulce, pentru ca asa imi place mie sa va rasfat si asa stiu eu cel mai bine. Dragi doamne si domnisoare, sa aveti o primavara asa cum va doriti: cu iubire, multe zambete, soare, flori care sa va inveseleasca fiecare zi, fericire si numai impliniri frumoase!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 150 gr zahar
    • 150 ml lapte
    • 120 gr unt
    • 200 gr faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura de branza:
    • 350 gr branza de vaci
    • 2 oua
    • 5 linguri zahar
    • 1 lingura rasa faina
    • 1 lingurita vanilie
    • coaja rasa de portocala
    • 250 gr fructe tropicale din compot
    Budinca de vanilie:
    • 300 ml lapte
    • 2 linguri amidon
    • 3 linguri zahar
    • 100 gr unt de 80% grasime
    • 1 lingurita vanilie
    • 2-3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus, iar la final punem si vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Umplutura de branza: Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul. Incorporam faina, vanilia, coaja rasa de portocala si la final fructele tropicale, bine scurse de zeama. Tapetam cu hartie de copt, o tava de 22/24 cm. Turnam putin mai mult din jumatate din compozitia de blat, o nivelam, punem branza cu lingura pe intreaga suprafata. Deasupra, punem restul de compozitie de blat, o nivelam usor. Introducem prajitura, in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pana prajitura este rumenita si bine patrunsa. Dupa 30 de minute, putem verifica prajitura. Facem testul cu scobitoarea, cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Budinca de vanilie: Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam cu un tel pana amidonul este complet dizolvat. Transferam cratita pe aragaz, la foc potrivit, lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. In crema rece punem vanilia, untul de la temperatura camerei si le mixam. Peste prajitura rece, intindem budinca de vanilie si o presaram cu nuca de cocos. O dam la frigider 2-3 ore, o portionam si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Retete similare

Prajitura cu nectarine (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Prajitura cu nectarine (reteta video)

In primul rand punem untul si zaharul intr-un bol si cu ajutorul mixerului amestecam bine pana obtinem un fel de crema. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, smantana si la sfarsit faina amestecata...

Citeste continuarea

Prajitura fina cu branza dulce, lime si lamaie

Postat de RuxyRux

Prajitura fina cu branza dulce, lime si lamaie

Untul se topeste si se lasa in vas. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zahar si vanilie pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase( 10 minute). Branza se amesteca cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2016, 11:16
Ce martisor dulce si delicios!
la 01.03.2016, 11:19
Ce martisor delicios
Sa ai parte de o primavara minunata
la 01.03.2016, 11:29
Delicios martisor !
la 01.03.2016, 11:35
Ce bine arata!
la 01.03.2016, 11:37
ce martisor dulce

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking