Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate

Postat de simona72 in Prajituri
7 Mar 2016 | 5533 vizualizari
Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate

Tot politistului Godina i-am dedicat si o prajitura. Una simpla cu branza, cu multe arome, de la fructele deshidratate/uscate si lamaie. Daca nu stiti despre ce este vorba, va spun ca Bucataras.ro a venit cu o provocare/concurs sa-i dedicam o reteta lu’ Godina. Se cauta o reteta demna de a purta numele de Godina. Nu stiu daca stie cineva exact ce i s-ar potrivii, dar noi, bucatarasii, incercam sa propunem o reteta demna de la bucatar la justitiar.

Ingrediente

  • Aproximativ 1 kg branza dulce de vaci
  • 5 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • Coaja rasa de la 1 lamaie bio
  • Zeama de la 1 lamaie
  • 200 gr lapte de cocos
  • 100 gr smantana grasa
  • 50 gr unt gras topit
  • 100 gr stafide sultana
  • 100 gr caise deshidratate
  • 70 gr ananas deshidratat
  • 100 ml rom (bautura alcoolica, nu esenta)
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • ½ lingurita turmeric(optional)
  • Pentru lamaile confiate:
  • 1 lamaie bio (lamaia de la care am folosit coaja)
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • Pentru décor: zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Pentru inceput, la aceasta prajitura ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat pentru o ora.  Branza de vaci bine scursa de zer o zdrobim bine cu furculita. Ouale intregi le mixam impreuna cu un praf mic de sare si zaharul brut pana devin spumoase si capata consistenta unei crème. Adaugam untul topit si racit,coaja rasa de la o lamaie de marime medie si zeama de la o lamaie mica. Amestecam cu un tel tip para sau tot cu mixerul pana la incorporare. Adaugam smantana si laptele de cocos(doar compozitia solida din conserva de lapte) si mixam din nou pana la incorporarea completa. Faina o amestecam cuturmericul, amidonul si o adaugam peste ingredientele umede. Amestecam usor sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final adaugam fructele scurse de rom si amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava rotunda mai mare sau doua tavi mai mici de silicon, eu am folosit una rotunda si una in forma de inima. Dam tavile la cuptorul incins la 170 grade pentru 45-50 minute, pana prajiturile sunt rumene la suprafata. Le lasam sa se raceasca complt apoi le scoatem din forme le punem pe platou.

Pentru lamaile confiate: lamaia bio de la care am folosit coaja o taiem in felii subtiri. Punem feliile de lamaie intr-o craticioara, adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana siropul scade, atentie sa nu se caramelizeze, iar feliile de lamaie au devenit transparente. Inpungem cu o scobitoare prajiturile din loc in loc si le insiropam cu siropul ramas de la lamaile confiate. Pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si asezam deasupra felii de lamaie confiata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca dulce vanilata

Postat de eumimi

Desert pasca dulce vanilata

Punem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita.  Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura...

Citeste continuarea

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

Postat de miha

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

Iata cum se prepara  Krem a la krem, o bunatate de prajitura Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2016, 13:05
la 07.03.2016, 13:08
Dupa fasole merge si ceva branza, sa nu i se aplece..bine ca ai pus si lamaie...
la 07.03.2016, 13:10
arata tare bine prajiturica , aromata tare
la 07.03.2016, 13:12
Cleme ii dam si desert
la 07.03.2016, 13:20
ce buna este

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking