Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate

Postat de simona72 in Prajituri
7 Mar 2016 | 5495 vizualizari
Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate

Tot politistului Godina i-am dedicat si o prajitura. Una simpla cu branza, cu multe arome, de la fructele deshidratate/uscate si lamaie. Daca nu stiti despre ce este vorba, va spun ca Bucataras.ro a venit cu o provocare/concurs sa-i dedicam o reteta lu’ Godina. Se cauta o reteta demna de a purta numele de Godina. Nu stiu daca stie cineva exact ce i s-ar potrivii, dar noi, bucatarasii, incercam sa propunem o reteta demna de la bucatar la justitiar.

Ingrediente

  • Aproximativ 1 kg branza dulce de vaci
  • 5 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • Coaja rasa de la 1 lamaie bio
  • Zeama de la 1 lamaie
  • 200 gr lapte de cocos
  • 100 gr smantana grasa
  • 50 gr unt gras topit
  • 100 gr stafide sultana
  • 100 gr caise deshidratate
  • 70 gr ananas deshidratat
  • 100 ml rom (bautura alcoolica, nu esenta)
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • ½ lingurita turmeric(optional)
  • Pentru lamaile confiate:
  • 1 lamaie bio (lamaia de la care am folosit coaja)
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • Pentru décor: zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Pentru inceput, la aceasta prajitura ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat pentru o ora.  Branza de vaci bine scursa de zer o zdrobim bine cu furculita. Ouale intregi le mixam impreuna cu un praf mic de sare si zaharul brut pana devin spumoase si capata consistenta unei crème. Adaugam untul topit si racit,coaja rasa de la o lamaie de marime medie si zeama de la o lamaie mica. Amestecam cu un tel tip para sau tot cu mixerul pana la incorporare. Adaugam smantana si laptele de cocos(doar compozitia solida din conserva de lapte) si mixam din nou pana la incorporarea completa. Faina o amestecam cuturmericul, amidonul si o adaugam peste ingredientele umede. Amestecam usor sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final adaugam fructele scurse de rom si amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava rotunda mai mare sau doua tavi mai mici de silicon, eu am folosit una rotunda si una in forma de inima. Dam tavile la cuptorul incins la 170 grade pentru 45-50 minute, pana prajiturile sunt rumene la suprafata. Le lasam sa se raceasca complt apoi le scoatem din forme le punem pe platou.

Pentru lamaile confiate: lamaia bio de la care am folosit coaja o taiem in felii subtiri. Punem feliile de lamaie intr-o craticioara, adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana siropul scade, atentie sa nu se caramelizeze, iar feliile de lamaie au devenit transparente. Inpungem cu o scobitoare prajiturile din loc in loc si le insiropam cu siropul ramas de la lamaile confiate. Pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si asezam deasupra felii de lamaie confiata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose cu banane

Postat de mirela0911

Briose cu banane

Faina se amesteca cu bicarbonatul. Ouale se bat bine cu praful de sare si zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Laptele si uleiul se amesteca si se toarna in fir subtire peste oua. Se...

Citeste continuarea

Crumble cu Piersici (Reteta Video)

Postat de Ina75

Crumble cu Piersici (Reteta Video)

Taiem piersicile in felii si le scoatem samburele. Punem piersicile taiate intr-un bol. Adaugam visinele scurse, 3 linguri cu zahar si amidonul din porumb. Amestecam bine pana la omogenizare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2016, 13:05
la 07.03.2016, 13:08
Dupa fasole merge si ceva branza, sa nu i se aplece..bine ca ai pus si lamaie...
la 07.03.2016, 13:10
arata tare bine prajiturica , aromata tare
la 07.03.2016, 13:12
Cleme ii dam si desert
la 07.03.2016, 13:20
ce buna este

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking