Ingrediente
- Aluat:
- 6 oua;
- 180 g zahar;
- 150 ml ulei;
- 150 ml lapte;
- 150 g smantana;
- 3 linguri cacao;
- 400 g faina;
- un plic de praf de copt (10 g);
- un praf de sare;
- esenta de vanilie.
- Umplutura:
- un kg de branza de vaca, desarata;
- un ou;
- 250 g zahar;
- o lingura smantana;
- esenta de vanilie;
- un plic de praf de budinca de vanilie;
- 300 g zmeura din compot.
- Dimensiune tava: 27/37 cm
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, apoi se incorporeaza uleiul, smantana si cacaoa. Dupa aceea, se pun alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt. Jumatate din compozitie se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor circa 15 minute (cat sa se inchege).
Se pregateste umplutura: branza desarata se da pe razatoarea mare, se amesteca cu oul, zaharul, smantana si esenta de vanilie, apoi cu praful de budinca.
Se scoate tava din cuptor si deasupra foii se pun crema de branza si zmeura. Apoi se toarna compozitia ramasa si se distribuie pe toata suprafata. Se introduce din nou tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|