Prajitură cu brânză,ciocolată şi aromă de mentă

Postat de diaconta in Prajituri
28 Ian 2012 | 5304 vizualizari
Prajitură cu brânză,ciocolată şi aromă de mentă

Asta ca sa-mi justific absenta si ca sa va îndulcesc putin durerea pe care v-am pricinuit-o privându-va de prezenta mea pe site.Pe aceasta cale,ţin sa-i multumesc lui Gusti pentru premiul acordat,aceasta tava minunata din silicon(asa am facut si eu cunostinta cu „siliconatele” si tare mi-a placut),apoi vreau sa-i multumesc prietenei mele Gaby_d pentru ca m-a convins sa-mi impartasesc putinele mele cunostinte in materie de „bucatareala”.Apoi vreau sa multumesc mamei mele care m-a initiat in tainele bucatariei,spunându-mi mereu ca o femeie este bine sa stie sa gateasca,astfel i-ar fi mai usor sa ajunga la inima unui barbat (s-a dovedit a fi foarte fals,deci nu faceti ca mine).Nu in ultimul rand vreau sa multumesc bucatarasilor care m-au incurajat,m-au laudat chiar si atunci cand nu prea era ce lauda,dar ei sunt oameni cu suflet mare si apreciaza ca daca nu gatesc prea mult sau prea bine,macar aduc ceva zambete,astfel ei gasesc inspiratie si chef pentru gatit.Sper ca n-am uitat sa multumesc nimanui,asa ca ma apuc sa va povestesc despre prajiturica asta,oricum n-o sa citeasca nimeni romanul foileton.Prajitura am facut-o pe gustul mamei mele deoarece in ultimul timp n-am prea nimerit-o cu „dulcele”.

Ingrediente

  Asa ca musai veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru blat:

  • 5 oua (adica 4 si unul cu doua galbenusuri,am avut eu)
  • 120 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri griş
  • 100 ml ulei
  • Esenta vanilie
  • Coaja de portocale
  • Un praf de sare
  • 5 gr praf de copt
  • O lingura mac

  Pentru bilutele de branza:

  • 400 gr branza de vaci
  • 100 gr crema mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • Coaja de lamaie
  • Esenta de vanilie
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 lingura miere de albine
  • 30 gr unt
  • 2 linguri sirop concentrat de menta
  • Nuca de cocos (aprox.100 gr)
  • Visine din compot(din cele special pentru prajituri)

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim bilutele de branza.Vor trebui sa stea la frigider pana cand pregatim blatul.

Amestecam branza de vaci cu crema mascarpone,zaharul si aromele.

Ciocolata rupra bucati,o punem intr-un vas impreuna cu untul,mierea si siropul de menta.Lasam pana cand se topeste.

Formam bilute din amestecul de branza,punem o visina in mijloc,apoi le trecem prin ciocolata si prin fulgii de cocos.Le punem la frigider.

Preparam blatul:

Ouale intregi le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand acesta se topeste .Prelingem uleiul pe marginea bolului si mixam pana cand se incorporeaza si acesta.E timpul sa adaugam aromele,apoi cele doua linguri de griş.La final faina amestecata cu praful de copt si macul.

Punem putina compozitie de aluat pe fundul tavii,apoi asezam bilutele de branza.Punem si restul compozitiei.Chiar daca nu le acopera,blatul va creste frumos si bilutele vor ramane doar o surpriza delicioasa in mijlocul blatului.

Mai presaram cateva visine deasupra si punem tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.Este indicat insa sa verificat cu o scobitoare cand este copt.

Pentru minunatia asta nu prea a fost nevoie de decor,am pus doar niste moate de frisca(mi-a ramas de la tort) si niste visine.

 

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitură cu brânză,ciocolată şi aromă de mentă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (65)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brownie cu crema de branza si smochine

Postat de simona72

Brownie cu crema de branza si smochine

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul, capata consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire untul topit si racit. Ciocolata se...

Citeste continuarea

Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

Postat de MotanLaOale

Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

ALUAT Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator. Laptele se incalzeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2012, 21:35
Frumoasa introducere cu multumiri iar prjitura minunata!!!
la 28.01.2012, 21:37
Ce cuvinte frumoase...si ce fata minunata esti tu Diaaa...ce sa zic desertul e splendid...si are stil...ca de obicei
la 28.01.2012, 21:40
Ce interesanta cu bilutele de branza foarte frumoasa introducerea
la 28.01.2012, 21:44
ce frumoooooos arata cu siguranta e si foarte gustoasa,chiar daca nu sunt fana mentei tot as gusta macar o feliuta foarte frumoasa introducerea
la 28.01.2012, 21:48
ai multumit la toti mai putin mie.............mai Dia eu daca asi sta la tine o saptamana te-as pune sa imi faci in fiecare zi cate o prajitura......minunata si prajitura si tu.

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking