Prajitura cu cafea (by Miha)

Postat de rivka in Prajituri
5 Aug 2010 | 10067 vizualizari
Prajitura cu cafea (by Miha)

O prajitura invatata de la o persoana deosebita de la care eu personal am invatat multe si continui sa invat.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  •  3 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 2 linguri ness
  •  100 g zahar
  • Pentru decor:
  • frisca
  • cacao

Mod de preparare

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare.

Compozitia se pune intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, timp de cca jumatate de ora.

Intre timp pregatim crema. Untul se topeste la foc mic sau la microunde. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufos. Se adauga zaharul ( pudra, de preferat) si mixeaza pana se topeste. Nessul il dizolvam in putina apa calduta si il incorporam in crema de unt impreuna cu esenta de vanilie. Se da la rece pana se coace si raceste blatul.

Blatul racit se taie in 3. Crema se imparte in 2 si se repartizeaza intre blaturi. Se da la rece pentru 1-2 ore, apoi se portioneaza si se orneaza cu moturi de frisca si cacao.

Miha a taiat blatul in 3 eu l-am taiat doar in 2 si in plus am renuntat la esentele de rom si de vanilie din reteta originala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea (by Miha)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de katty

Desert prajitura cu branza si mere

Mixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul  si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Curatam merele, le tocam...

Citeste continuarea

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Postat de mirela0911

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Mod de preparare Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2010, 13:48
imi dai si mie?
la 05.08.2010, 13:49
da hai ca abia am terminat-o , hai sa mancam impreuna e fff buna !
la 05.08.2010, 13:51
ce bine...inseamna ca am de unde papa...pe mine ma incanta mult aroma de cafea ,cappucino in prajituri.
la 05.08.2010, 14:00
Felicitari! Te-ai descurcat excelent! Parerea mea e ca aveai de unde taia si al 3-lea blat. Dar e aceeasi chestie pana la urma.
la 05.08.2010, 14:01
Ce bine arata,vreau si eu o feliuta

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking