Ingrediente
- 3 oua
- 4/5 linguri de zahar
- jumatate de praf de copt
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 6 linguri faina
- 100 g ricotta
- 120 g iaurt cu fructe (eu am avut de capsuni, ar fi mers bine de caise)
- un praf de sare
- 7-8 caise
Mod de preparare
Incepem prin a taia caisele pe care le punem intr-un bol cu o lingura de zahar.
Separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care adaugam uleiul si amestecam bine. Cand s-a omogenizat adaugam si ricotta si iaurtul. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam compozitia de mai devreme amestecand cu o spatula de sus in jos, dupa care si faina amestecata cu praful de copt. Punem copozitia intr-o tava (eu am folosit cea de tort cu diametru de 30 de cm), punem bucatile de caise deasupra si dam la cuptor la 180/190 de grade pentru 25/30 de minute aproximativ (pana se rumeneste frumos, blatul ramane umed in interior). Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca bine, o pudram cu zahar si servim. Pofta buna! :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|