Prajitura cu caise si branza

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
26 Iun 2015 | 2609 vizualizari
Prajitura cu caise si branza

A fost o prajitura dulce-acrisoara din cauza caiselor, care nu au fost atat de coapte, dar a fost tare buna. Am folosit branza obisnuita, de la bunica de la tara, dar pe care am desarat-o.

Ingrediente

  • 1 kg caise + doua linguri zahar;
  • 350 g branza desarata;
  • 6 oua;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • aproximativ 300 g faina;
  • zahar pudra pentru ornat.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

Mod de preparare

Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc, adaugand peste ele doua linguri de zahar.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se separa de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga branza data pe razatoarea mare si se incorporeaza. La final, se adauga faina treptat si se incorporeaza usor, cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus.

Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se aseaza caisele pe deasupra, turnand si zeama lasata de acestea.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos. Cand se raceste, se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert prajitura cu caise si branza

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu caise si branza

Blatul: Eu am avut albusuri la congelator, insa, daca voi nu aveti si nici nu doriti sa separati 5 oua, puteti folosi 8 oua intregi ( 7 daca sunt mai mari) si mai adaugati 2 linguri de zahar in...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ricotta si caise

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu ricotta si caise

Intr-un bol se mixeaza bine ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul brun. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se pune peste crema de oua. Mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2015, 08:50
Arata foarte bine! Si mie imi plac prajiturile cu caise!
la 27.06.2015, 09:11
Ce mult imi plac caisele
la 27.06.2015, 09:31
la 27.06.2015, 10:46
la 27.06.2015, 12:07

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking