Prajitura cu ciocolata

Postat de gaby_d in Dulciuri
14 Ian 2015 | 10814 vizualizari
Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente Blaturi prajitura
  • 5 oua + 2 albusuri
  • 15 gr zahar pudra
  • un varf cutit sare
  • 180 gr zahar tos
  • 150 gr faina
  • 35 gr amidon de porumb
  • 1/2 plic praf copt
  • 2 linguri cacao
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura esenta rom sau Amaretto
  • Ingrediente Crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.
Cele 7 albusuri mixeaza-le spuma impreuna cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul pudra si mai mixeaza 1 minut.
Cele 5 galbenusuri mixeaza-le impreuna cu zaharul tos pana se albeste compozitia si zaharul e COMPLET diluat.
Cerne faina impreuna cu praful de copt.
Galbenusurile adauga-le peste albusuri amestecand usor, de jos in sus.
Adauga si faina amestecata cu amidonul si  praful de copt, zaharul vanilat si omogenizeaza amestecand usor usor.
Pregateste trei boluri egale si imparte compozitia in 3 parti.
In una adauga cacaua si Amaretto.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade
Pregateste o tava de 17/27 cm (sau una patrata de aprox22/22cm)  tapetata cu hartie pentru copt.
Toarna compozitia dintr-unul dintre boluri si cu rabdare intinde uniform cu o lingura.
Da tava la cuptor pentru 10-12 minute. Se coace destul de repede si capata o culoare aurie la suprafata.
Scoate tava din cuptor, ia foaia cu tot cu hartie pentru copt , desprinde hartia si lasa sa se racoreasca bloatul
Procedeaza la fel si cu compozitia din celelalte doua boluri.
Lasa blaturile la racit si prepara crema.
Toaca ciocolata in bucatele mici.
Pune frisca intr-un ibric la incalzit.
Cand atinge o temperatura ridicata, fara a fierbe, adauga jumatate din cantitatea de ciocolata, omogenizeaza, adauga si restul, opreste focul si amesteca pana se topeste toata ciocolata.
Pune vasul intr-un alt vas, cu apa rece, si raceste crema.
Cand este doar usor, usor caduta imparte-o ochiometric in trei parti egale.
Aseaza un blat galben, intinde 1/3 din crema, aseaza blatul maro, intinde iar 1/3 din crema apoi aseaza ultimul blat si intinde crema ramasa.
Da prajitura la rece pentru cateva ore. Eu am lasat-o peste noapte.
Portioneaz-o cu-n cutit subtire, bine ascutit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Postat de caroline

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Cum se prepara Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii Incepem prin prepararea blatului, separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu cele 30 ml...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2015, 07:48
E nu ,ca asta pune capac...n-aveai alta treaba?
la 14.01.2015, 07:48
aoleu, ce apetisante si de casa sunt prajiturile tale ... aoleu am zis de kilogramele mele actuale si viitoare
la 14.01.2015, 07:48
Merge numai bine la cafeluta!
la 14.01.2015, 07:48
la 14.01.2015, 07:52
Alina, da, a fost perfecta la cafea

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking