Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate

Postat de Moni_alex in Dulciuri
15 Noi 2015 | 2462 vizualizari
Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate

Pandispan cu ciocolata alba insiropat cu sirop acrisor de lamaie, gem de caise si o crema fina de oua si unt

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 60 g de zahar tos
  • 50 g unt
  • 90 g ciocolata alba
  • 200 g faina
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 g unt 82%
  • 200 g zahar
  • extract de vanilie sau baton de vanilie
  • Pentru ornare:
  • 300 g gem de caise
  • 100 g caise confiate
  • 10 g ciocolata alba
  • Siropul:
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 60 g zahar

Mod de preparare

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Se adauga zaharul si se bat bine albusurile pana acesta s-a dizolvat si spuma este tare si lucioasa.Untul se topeste pe foc foarte mic si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste si apoi se lasa la racit.

La albusuri se adauga treptat galbenusurile, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Apoi se toarna in compozitie untul topit cu ciocolata si se mixeaza bine iar in final se adauga faina si se amesteca usor cu o paleta sau o lingura de lemn. 

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza bine.

Pandispanul cu ciocolata alba se coace 25-30 de minute la 180° pana se rumeneste usor si devine auriu.

Pentru insiropat se amesteca zaharul cu sucul de lamaie, se pune pe foc pana se dizolva zaharul si apoi se insiropeaza blatul.

Pentru crema, intr-un castron se bat ouale cu zaharul cu mixerul, se adauga vanilia si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa usor, ideea e sa nu fiarba rau, sa nu se prinda si sa nu se coaguleze ouale.

Compozitia se lasa la racit si din cand in cand se amesteca bine cu mixerul sau cu telul.

Separat, in alt vas se freaca bine untul pana devine cremos (se foloseste unt cu procent de min 80% grasime pentru a  nu se taia crema). In untul frecat spuma se adauga treptat, lingura cu lingura, crema de oua racita. Dupa fiecare lingurade crema se mixeaza scurt cu mixerul (2-3 secunde)pentru a nu se taia sau se amesteca cu o lingura de lemn.

Pandispanul cu ciocolata alba, racit si insiropat cu siropul de lamaie, se unge cu un strat de gem de caise. 

Peste gem se adauga crema de vanilie cu unt, in strat gros, la temperatura camerei pentru a fi usor de intins.

Deasupra stratului de crema de vanilie cu unt se presara bucatele de caise confiate taiate marunt si deasupra se rade restul de ciocolata alba.

Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Gogosi pufoase

Postat de ralu_ca

Gogosi pufoase

Intr-un vas am pus drojdia, 1 lg zahar si putin lapte, am amestecat si am lasat la loc cald la dospit ( approx 40 min ). Faina am cernut-o intr-un lighean, am facut o adancitura in care am pus...

Citeste continuarea

Sorbet de capsune

Postat de farfuriavesela

Sorbet de capsune

Amestecam apa, sarea si zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Lasam sa se raceasca. Fructele si zeama de lamaie le punem in blender, sau le pasam, apoi adaugam si siropul pregatit. Trecem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2015, 00:22
la 15.11.2015, 00:30
la 15.11.2015, 09:05
la 15.11.2015, 09:49
la 16.11.2015, 20:41
Servesc si eu!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking