Ingrediente
- Am folosit pentru blat:
- 6 oua +2 albusuri
- 2 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 8 linguri lapte batut
- 8 linguri ulei
- 4 linguri zahar brun + 4 linguri zahar alb
- cardamon verde macinat
- 1 pliculet praf de copt
- scortisoara macinata
- cuisoare macinate
- o mana coacaze negre
- Pentru crema alba:
- 250 gr mascarpone
- 125 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata alba
- 3 foi gelatina
- zeama de la o lamaie
- o mana nuci pecan tocate marunt
- Pentru crema neagra:
- 250 gr ciocolata neagra
- 375 gr frisca lichida
- 2 ardei iuti tocati marunt
Mod de preparare
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,am amestecat bine galbenusurile cu zahar,pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand dupa fiecare lingura,apoi am adaugat tot asa treptat cate o lingura de lapte batut,cardamonul,scortisoara,cuisoarele macinate,la urma am adaugat faina,cacao si praful de copt. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si apoi am incorporat usor albusul peste amestecul de galbenusuri fara a strica spuma si la urma am adaugat coacazele negre si am dat aluatul la copt,pana a trecut testul cu scobitoarea.
Crema alba: Am incalzit intr-o craticioara 125 ml frisca lichida,apoi am adaugat peste ea 100 gr ciocolata alba rupta in bucatele mici,gelatina inmuiata inainte in apa rece si am amestecat bine pana cand ciocolata s-a topit.Dupa ce ciocolata s-a racit putin,am adaugat-o peste mascarpone impreuna cu zeama de lamaie si am mixat totul bine.Am adaugat aceasta crema peste blatul racit al prajiturii si deasupra am presarat nucile pecan.
Crema neagra: Am pus o oala cu apa la foc,am taiat ciocolata neagra in bucatele mici,am maruntit bine 2 ardei iuti mici,am pus ciocolata taiata si ardeii iuti intr-un castron pe care l-am asezat apoi peste oala cu apa,pentru a topi ciocolata.
Am batut 375 ml frisca lichida,apoi am adaugat peste ea ciocolata topita cu ardeii iuti tocati foarte marunt,am omogenizat bine totul si astfel am obtinut cea de-a 2-a crema pe care am pus-o peste cea alba si am dat prajitura o ora la frigider pentru a se intari cremele.Inainte de a taia prajitura,am ras deasupra putina ciocolata alba.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si ardei iute :)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|