Prajitura cu ciocolata si ardei iute :)

Postat de papabundetot in Prajituri
11 Ian 2015 | 7867 vizualizari
Prajitura cu ciocolata si ardei iute :)

Am tot cautat o reteta de prajitura zilele aceastea pentru ca aveam in frigider o cutie de mascarpone si vroiam neaparat sa fac ceva bun cu ea,macar acum cat inca mai sunt in concediu si mai am timp sa ma joc.Am vazut multe retete care mi-au placut,si m-au inspirat dar nu as putea spune ca m-a atras vreuna atat de tare incat sa imi doresc sa o fac,asa ca,mi-am lasat mintea sa zburde si am creat eu o prajitura delicioasa cu mascarpone,ciocolata alba,ciocolata neagra si ardei iute :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 6 oua +2 albusuri
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri lapte batut
  • 8 linguri ulei
  • 4 linguri zahar brun + 4 linguri zahar alb
  • cardamon verde macinat
  • 1 pliculet praf de copt
  • scortisoara macinata
  • cuisoare macinate
  • o mana coacaze negre
  • Pentru crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 125 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 foi gelatina
  • zeama de la o lamaie
  • o mana nuci pecan tocate marunt
  • Pentru crema neagra:
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 375 gr frisca lichida
  • 2 ardei iuti tocati marunt

Mod de preparare

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,am amestecat bine galbenusurile cu zahar,pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand dupa fiecare lingura,apoi am adaugat tot asa treptat cate o lingura de lapte batut,cardamonul,scortisoara,cuisoarele macinate,la urma am adaugat faina,cacao si praful de copt. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si apoi am incorporat usor albusul peste amestecul de galbenusuri fara a strica spuma si la urma am adaugat coacazele negre si am dat aluatul la copt,pana a trecut testul cu scobitoarea.

Crema alba: Am incalzit intr-o craticioara 125 ml frisca lichida,apoi am adaugat peste ea 100 gr ciocolata alba rupta in bucatele mici,gelatina inmuiata inainte in apa rece si am amestecat bine pana cand ciocolata s-a topit.Dupa ce ciocolata s-a racit putin,am adaugat-o peste mascarpone impreuna cu zeama de lamaie si am mixat totul bine.Am adaugat aceasta crema peste blatul racit al prajiturii si deasupra am presarat nucile pecan.

Crema neagra: Am pus o oala cu apa la foc,am taiat ciocolata neagra in bucatele mici,am maruntit bine 2 ardei iuti mici,am pus ciocolata taiata si ardeii iuti intr-un castron pe care l-am asezat apoi peste oala cu apa,pentru a topi ciocolata.

Am batut 375 ml frisca lichida,apoi am adaugat peste ea ciocolata topita cu ardeii iuti tocati foarte marunt,am omogenizat bine totul si astfel am obtinut cea de-a 2-a crema pe care am pus-o peste cea alba si am dat prajitura o ora la frigider pentru a se intari cremele.Inainte de a taia prajitura,am ras deasupra putina ciocolata alba.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si ardei iute :)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu ciocolata si banane

Am folosit o tava cu dimensiunile de 28/20 cm tapetata cu hartie de copt. In bolul robotului am pus faina cernuta, zaharul, cacaua, praful de copt, ciocolata maruntita, sarea si zaharul...

Citeste continuarea

Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Postat de Valclaudia

Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Bate spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2015, 13:58
Interesanta combinatie Chiar cred ca mi-ar placea Ma gandesc ca e genul de preparat la care zici : " are ceva ciudat, dar mai vreau" )
la 11.01.2015, 14:09
Felicitari pentru curaj!! Nu stiu daca imi place, dar clar as gusta...
la 11.01.2015, 14:23
Foarte interesanta! As gusta!
la 11.01.2015, 14:44
Ciudat dar probabil gustos.Faci combinatii indraznete.Bravo
la 11.01.2015, 14:47
Arata minunat! Asta-i buna pe vremea asta ca te incalzeste de la ardei ) Super combinatie!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking