Prajitura cu ciocolata si zmeura

Postat de vio_dreams in Prajituri
26 Aug 2013 | 11533 vizualizari
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

pentru blat:

  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 4 linguri cacao

pentru crema:

  • 400 ml frisca
  • 400 gr ciocolata amaruie
  • 300 gr zmeura

pentru sirop:

  • 300 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri esenta rom

pentru glazura si decor:

  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 100 gr zmeura

Mod de preparare

Batem ouale  cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul, faina si cacao si omogenizam. Impartim compozitia in doua si coacem cele doua blaturi in tava tapetata cu hartie de copt. 

Cat stau blaturile la cuptor pregatim siropul si crema. 

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul si dupa ce dam deoparte de pe foc adaugam romul. Lasam sa se raceasca.

Pentru crema punem frisca si ciocolata intr-un vas si punem pe foc pana cand se incalzeste frisca, fara a aduce insa la punctul  de fierbere.  Amestecam bine pana se topeste ciocolata. 

Dam la frigider 10 minute doar atat cat sa putem intinde crema pe prajitura. nu lasati mai   mult de 10 minute fiindca se intareste si nu va mai putea fi intinsa.

Adaugam zmeura in compozitia de ciocolata.

Intindem primul blat, il insiropam si apoi intindem crema si o nivelam cu o spatula.

Asezam al doilea blat deasupra si insiropam. Dam la rece pentru cel putin o ora. Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.

Pregatim glazura. ciocolata impreuna cu frisca lichida se pun pe baie de aburi si amestecam pana devine ciocolata este topita bine. glazuram prajiturile. Punem doua linguri de ciocolata intr-o punga pe care o intepam la un capat si trasam linii de ciocolata deasupra. Dam la rece pana se intareste.

Decoram cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 150 g zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura Se mixează untul cu zahărul alb și zahărul brun (măcinat), cu ajutorul unui mixer, până se obține o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2013, 16:18
Daca e ciocolata vreau si eu!
la 26.08.2013, 16:19
delicios!!
la 26.08.2013, 16:25
hmm cum arataaa
la 26.08.2013, 16:27
yammy
la 26.08.2013, 16:36

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking