Prajitura cu ciocolata si zmeura

Postat de rhapsody in Prajituri
30 Apr 2014 | 10819 vizualizari
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Va povesteam acum ceva timp despre ciocolatoasa cu zmeura. :) Ei bine, iata si reteta. ;;)

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua (6 medii + 2 mari)
  • 135 g ciocolata (80% ciocolata cu lapte + 20 % ciocolata amaruie)
  • 155 g glazura de cacao (de la Lamingtons)
  • 140 g zahar
  • 180 g faina de grau 000 (Dobrogea)
  • 8 g praf de copt
  • un praf sare
  • Crema
  • 220 g zmeura congelata
  • 80 g zahar tos
  • 400 g smantana lichida (pilos)
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g smantana lichida
  • Decor
  • zmeura

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.

2. Separam galbenusurile de albusuri.

3. Topim ciocolata pe baie de aburi.

4. Mixam galbenusurile spuma cu 40 g zahar. Adaugam ciocolata topita si glazura de cacao peste ele si mixam pana la incorporarea totala a acestora. Cernem faina amestecata cu praful de copt in compozitie si mixam bine.

5. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul ramas (100 g) si mixam pana cand spuma formeaza creste.

6. Luam 2 lg de albusuri batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si ciocolata. Turnam compozitia compozitia de la pasul 4 in albusuri si o inglobam usor cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, de sus in jos.

7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm) si introducem in cuptor la 180 grade pentru 20 minute, reducem apoi temperatura la 150 grade si mai lasam inca 20 minute. Faceti testul scobitorii. 

8. Dupa ce scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in doua pe orizontal.

    Crema:

1. Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic (5 min, amestecand din cand in cand), pana cand aceasta se va inchega ca o dulceata. O lasam sa se raceasca complet inainte de a trece la pasul urmator.

2. Mixam smatana lichida rece pana cand capata volum si consitenta. Inglobam usor zmeura de la pasul anterior in frisca, cu o spatula.

   Glazura

   Intr-un vas non-aderent punem 75 ml smantana lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si omogenizam cu o spatula. Cand ciocolata este complet topita, oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam bine cu spatula. 

   Asamblare

   Punem o felie din blat pe un suport, punem crema, cealalta felie si glazura fierbinte deasupra. In momentul servirii decoram cu zmeura (eu am avut congelata). 

 Nota!

1. Blatul se poate insiropa dupa preferinta.

2. Puteti folosi acest tip de blat pentru tort.

3. Glazura de cacao se poate inlocui cu ciocolata topita, insa blatul nu va mai avea aceeasi consistenta.

4.  Daca vreti o crema mai ferma, adaugati 4-5 foi de gelatina preparata conform instructiunilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 150 g zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura Se mixează untul cu zahărul alb și zahărul brun (măcinat), cu ajutorul unui mixer, până se obține o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 12:56
hmmmm da-mi adresa ta)
la 30.04.2014, 12:58
la 30.04.2014, 13:03
la 30.04.2014, 13:03
yamyy... ce bunaciune avem noi aici
la 30.04.2014, 13:05
ce bunatate de prajiiii!

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking