Ingrediente
- Pentru blat:
- 5 oua
- 7 linguri de zahar
- 1 lingura unt
- 3 linguri apa minerala
- 6 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat bourbon
- Pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 3 linguri si 1/2 amidon
- 500 ml lapte
- 4 linguri cu zahar
- 1 pastaie de vanilie
- 100 ml frisca lichida
- 250 zmeura
Mod de preparare
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Am separat ouale,albusurile de galbenusuri si am batut spuma albusurile cu putina sare, apoi am adaugat galbenusurile, zaharul pana s-au intarit. Am adaugat apoi untul topit si racit, apa minerala si zaharul vanilat bourbon, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Le-am amestecat usor pana s-au incorporat bine.
Am uns o tava rotunda detasabila cu unt, am pus o foaie de copt si am turnat compozitia, apoi am dat la cuptor ptr coacere la 180°c. La final am facut testul cu scobitoarea. Am lasat blatul sa se raceasca si l-am scos apoi din forma detasabila.
Am facut pe deasupra o forma rotunda cu cutitul, am lasat o margine de cca 5 cm si am scobit cu lingura, am pus intr-un bol blatul scobit pe care l-am faramitat marunt.
Am facut crema: intr-un bol am pus galbenusurile, si zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat cateva linguri de lapte din cele 500 ml, apoi amidonul si am amestecat bine, am scos semintele de la pastaia de vanilie si le-am pus in compozitia de galbenusuri. Restul de lapte l-am pus la fiert, apoi am adaugat compozitia de mai sus. Am lasat sa fiarba la foc mic amestecand continuu sa nu se prinda de fundul cratitei pana s-a format o crema groasa. Am acoperit cu o folie si am lasat la racit, apoi am batut frisca cu putin zahar (1 lingura).
Am pus peste blatul scobit zmeura, apoi crema am amestecat-o cu frisca batuta si am pus-o peste zmeura. Am presarat pe deasupra firmiturile scobite din bol si am ornat cu cateva zmeure.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|