Prajitura cu cirese

Postat de cocolina in Prajituri
7 Iun 2012 | 4552 vizualizari
Prajitura cu cirese

Ingrediente

  • 400 g cirese(fara samburi)
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 13 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf copt
  • 1 varf sare
  • zahar praf

Mod de preparare

Ouale se bat spuma cu 10 linguri zahar. Pe rand adaugam zaharul vanilat, laptele, uleiul, un varf sare si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza toate pana obtinem un aluat moale. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul in tava. Ciresele se spala, le scoatem samburii si le amestecam cu 3 linguri zahar. Se iau cu o lingurita si se aranjeaza in tava deasupra aluatului. Incalzim cuptorul la temperatura de 180 grade si bagam tava la cuptor pentru 10 minute. Dupa ce au trecut 10 minute dam temperatura la 140 grade si mai lasam cam 25-30 minute. Se poate face proba cu scobitoarea. Se scoate tava din cuptor si se  lasa sa se raceasca, dupa care taiem prajitura bucati si o pudram cu zahar pudra.

Se serveste rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

Postat de mirela0911

Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

Umplutura:  Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2012, 12:44
e perioada cireselor.
la 07.06.2012, 12:46
vreau portia mea
la 07.06.2012, 12:55
super buna praji
la 07.06.2012, 13:14
Place !!!
la 07.06.2012, 13:29

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking