Prajitura cu cirese (plimbate)

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
16 Iul 2016 | 4906 vizualizari
Prajitura cu cirese (plimbate)

Pai sa va explic cum sta treaba cu ciresele plimbate.....cand ne-am intors de la Constanta cu trenul , dar nu ala de Franta, din gara am cumparat niste cirese sa mananc pe drum, erau mari, carnoase si frumoase si tare mi-au facut cu ochiul....ideea este ca nu le-am mancat pe toate si au stat frumos la frigider pana mi-a picat pata pe ele sa le fac felul....

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 60 g ciocolata neagra Kandia
  • cca 500 g cirese cantarite cu samburi
  • o lingura zahar brun

Mod de preparare

Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Galbenusurile le-am mixat cu uleiul si apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente, de jos in sus.

Ciocolata am maruntit-o si am incorporat-o in compozitie, la final am adaugat faina cernuta. Am turnat compozitia in forma si apoi am asezat ciresele. Am dat forma la cuptorul preincalzit,incercam cu o scobitoare daca este gata, cu 10 min inainte sa scoatem din cuptor am presarat zahar brun. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi portionam, se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese (plimbate)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Postat de diaconta

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul. Am framântat pâna ce am obtinut o...

Citeste continuarea

Bavareza cu capsuni

Postat de bettyC

Bavareza cu capsuni

Intr-un cratita se pun capsunele spalate si taiate cubulete impreuna cu zaharul si se fierb cca 5/6 minute. Se da cratita deoparte de pe foc si se mixeaza. Se adauga gelatina preparata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2016, 15:43
buna buna
la 16.07.2016, 15:48
iar n-ai oprit la Fetesti
la 16.07.2016, 16:03
Ina, vroiam sa te sun sa-ti zic sa vi in gara.....
la 16.07.2016, 16:10
ai plimbat ciresele?)
la 16.07.2016, 16:28
Buna!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking