Ingrediente
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 2 pliculete zahar vanilat
- un praf de sare
- 60 g ciocolata neagra Kandia
- cca 500 g cirese cantarite cu samburi
- o lingura zahar brun
Mod de preparare
Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.
Galbenusurile le-am mixat cu uleiul si apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente, de jos in sus.
Ciocolata am maruntit-o si am incorporat-o in compozitie, la final am adaugat faina cernuta. Am turnat compozitia in forma si apoi am asezat ciresele. Am dat forma la cuptorul preincalzit,incercam cu o scobitoare daca este gata, cu 10 min inainte sa scoatem din cuptor am presarat zahar brun. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi portionam, se poate pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese (plimbate)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|