Prajitura cu cirese si capsuni (de post)

Postat de deyutzky in Dulciuri
7 Iun 2016 | 9504 vizualizari
Prajitura cu cirese si capsuni (de post)

O prajiturica tare pufoasa si foarte usor de pregatit. Puteti folosi orice fructe va plac, eu am avut cirese si capsuni. 

Ingrediente

  • Pentru o tava de 23x23cm:
  • cca. 250 g de fructe (cirese si capsuni)
  • 1 cana de apa(de 250 de ml cu care veti masura toate ingredientele)
  • 1 cana de zahar brut sau tos
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi.

Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta. 

In alt vas amestecam faina cu praful de copt.

Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica pana la omogenizare.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia, iar deasupra punem fructele.

Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si o lasam aprox. 40-45 de minute.

O verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.

O pudram cu zaharul pudra si o servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si capsuni (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert gogosi cu lingura

Postat de Ina

Desert gogosi cu lingura

Batem ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare cu un tel para, pana obtinem o emulsie alba.  Incalzim laptele ( sa fie cald spre fierbinte ), adaugam drojdia si...

Citeste continuarea

Fursecuri mari si moi cu portocala

Postat de timea

Fursecuri mari si moi cu portocala

Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2016, 08:51
la 07.06.2016, 08:52
buna buna
la 07.06.2016, 09:09
Bunaaa
la 07.06.2016, 09:24
la 07.06.2016, 09:57
o pufosenie tare delicioasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking