Prajitura cu cirese si capsuni (de post)

Postat de deyutzky in Dulciuri
7 Iun 2016 | 9463 vizualizari
Prajitura cu cirese si capsuni (de post)

O prajiturica tare pufoasa si foarte usor de pregatit. Puteti folosi orice fructe va plac, eu am avut cirese si capsuni. 

Ingrediente

  • Pentru o tava de 23x23cm:
  • cca. 250 g de fructe (cirese si capsuni)
  • 1 cana de apa(de 250 de ml cu care veti masura toate ingredientele)
  • 1 cana de zahar brut sau tos
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi.

Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta. 

In alt vas amestecam faina cu praful de copt.

Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica pana la omogenizare.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia, iar deasupra punem fructele.

Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si o lasam aprox. 40-45 de minute.

O verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.

O pudram cu zaharul pudra si o servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si capsuni (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crema de zahar ars (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Crema de zahar ars (reteta video)

Topiti cele 200 gr de zahr pentru caramel intr-o craticioara cu fundul gros. Lasati zaharul pe foc pana are o culoare aramie, nu foarte inchisa. Turnati caramelul in tava/cratita in care veti face...

Citeste continuarea

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Postat de Oana

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute. Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2016, 08:51
la 07.06.2016, 08:52
buna buna
la 07.06.2016, 09:09
Bunaaa
la 07.06.2016, 09:24
la 07.06.2016, 09:57
o pufosenie tare delicioasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking