Ingrediente
- Pentru o tava de 23x23cm:
- cca. 250 g de fructe (cirese si capsuni)
- 1 cana de apa(de 250 de ml cu care veti masura toate ingredientele)
- 1 cana de zahar brut sau tos
- 1/2 cana de ulei
- 2 cani de faina
- 1 plic praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
- zahar pudra
Mod de preparare
Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi.
Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta.
In alt vas amestecam faina cu praful de copt.
Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica pana la omogenizare.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia, iar deasupra punem fructele.
Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si o lasam aprox. 40-45 de minute.
O verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.
O pudram cu zaharul pudra si o servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si capsuni (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|