Prajitura cu cirese si crema de vanilie

Postat de AndrutzaP in Prajituri
26 Iul 2016 | 5672 vizualizari
Prajitura cu cirese si crema de vanilie

   Aceasta prajiturica am facut-o combinand cam ce aveam prin frigider. Ciresele trebuiau consumate asa ca m-am uitat ce mai aveam pe acolo si asta a iesit :)    Cica a fost buna:)

Ingrediente

  • Blat/Pandispan
  • 300 g cirese fara samburi
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • Crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 2 linguri unt
  • Decor
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 linguri sirop de cirese negre

Mod de preparare

    Blat/Pandispan

  Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza bine cu uleiul si cu zaharul vanilinat. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. In bezeaua de albusuri incorporati galbenusurile usor, cu o spatula. La fel procedati si cu faina, cernuta si amestecata cu praful de copt.

   Compozitia astfel formata o turnati intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Ciresele (spalate si fara samburi) se aseaza uniform pe toata suprafata tavii, peste aluat.

   Coaceti pandispanul pentru 20-30 minute la 200 grade.

   Cand aceste este copt il scoateti din cuptor si-l lasati la racit complet.

   Crema de vanilie

   Intr-un vas antiaderent amestecati laptele cu oualele, zaharul si faina. Puneti vasul pe foc si amestecati incontinuu pana ce crema se leaga. Aveti grija sa nu se prinda crema de pereti vasului. Cand crema este legata adaugati untul si zaharul vanilinat si omogenizati bine.

   Decor

   Intr-un vas antiaderent puneti ciocolata rupta si frisca lichida. Amestecati incontinuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Adaugati siropul si omogenizati.

   Asamblare

   Cand blatul s-a racit complet, adaugati peste el crema fierbinte, imediat ce ati luat-o de pe foc. Lasati prajitura sa se raceasca complet. Cand prajitura s-a racit complet se portioneaza astfel: taiati prajitura cubulete si, pe un fund de lemn sau plastic, departati bucatile unele de altele. Glazura de ciocolata alba si sirop de cirese se "arunca" cu o pensula peste bucatile de prajitura. Ea va "ateriza" si pe crema dar si, partial, peste blat.

   Se serveste cu pofta si cu o cana de cafea.

   Serviti cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Blatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si fructe

Postat de katty

Desert prajitura cu branza si fructe

Tapetam forma in care vom coace prajitura cu unt si faina. Pornim cuptorul la 170 de grade. Intr-un castron punem oul, praful de sare, zahar, chefirul, esenta de vani;lie si uleiul si mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2016, 10:17
mmm delicioass!
la 26.07.2016, 10:18
Foarte faina prajitura!
la 26.07.2016, 10:22
la 26.07.2016, 10:22
Ce praji bunaaaaaa!
la 26.07.2016, 10:31
Ce bunătateeee!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking