Ingrediente
- Blat/Pandispan
- 300 g cirese fara samburi
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 1 pliculet praf de copt
- 3 linguri ulei
- Crema de vanilie
- 500 ml lapte
- 2 oua
- 100 g faina
- 200 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 2 linguri unt
- Decor
- 100 g ciocolata alba
- 50 ml frisca lichida
- 2 linguri sirop de cirese negre
Mod de preparare
Blat/Pandispan
Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza bine cu uleiul si cu zaharul vanilinat. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. In bezeaua de albusuri incorporati galbenusurile usor, cu o spatula. La fel procedati si cu faina, cernuta si amestecata cu praful de copt.
Compozitia astfel formata o turnati intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Ciresele (spalate si fara samburi) se aseaza uniform pe toata suprafata tavii, peste aluat.
Coaceti pandispanul pentru 20-30 minute la 200 grade.
Cand aceste este copt il scoateti din cuptor si-l lasati la racit complet.
Crema de vanilie
Intr-un vas antiaderent amestecati laptele cu oualele, zaharul si faina. Puneti vasul pe foc si amestecati incontinuu pana ce crema se leaga. Aveti grija sa nu se prinda crema de pereti vasului. Cand crema este legata adaugati untul si zaharul vanilinat si omogenizati bine.
Decor
Intr-un vas antiaderent puneti ciocolata rupta si frisca lichida. Amestecati incontinuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Adaugati siropul si omogenizati.
Asamblare
Cand blatul s-a racit complet, adaugati peste el crema fierbinte, imediat ce ati luat-o de pe foc. Lasati prajitura sa se raceasca complet. Cand prajitura s-a racit complet se portioneaza astfel: taiati prajitura cubulete si, pe un fund de lemn sau plastic, departati bucatile unele de altele. Glazura de ciocolata alba si sirop de cirese se "arunca" cu o pensula peste bucatile de prajitura. Ea va "ateriza" si pe crema dar si, partial, peste blat.
Se serveste cu pofta si cu o cana de cafea.
Serviti cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|