Prajitura cu crema capuccinno

Postat de Creatsa in Prajituri
6 Oct 2013 | 20011 vizualizari
Prajitura cu crema capuccinno

Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de apa
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom

Crema capuccinno:

  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 40 g capuccinno clasic/vanilie
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 30 g faina
  • 20 g amidon
  • 200 g unt (de calitate)

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte+60 ml frisca lichida
  • 60 g ciocolata alba+2 linguri frisca lichida
  • boabe de cafea (optional)

Mod de preparare

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si cerne-le in prealabil.

Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula prin miscari circulare.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit pentru minim 3-4 ore apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Intre timp prepara siropul.

Pune la caramelizat intr-o craticioara zaharul pana devine auriu.

Stinge caramelul cu apa si mai lasa pe foc pana se topesc cristalele de zahar.

Lasa siropul la racit si adauga romul.

Pentru crema pune laptele la fiert cu zaharul vanilat.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul ,adauga praful capuccinno ,faina ,amidonul si omogenizeaza bine.

Adauga si laptele fierbinte in fir subtire apoi pune crema pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca.

Lasa crema la racit.

Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din budinca racita pana devine o crema fina si spumoasa.

Pe o tava pune prima foaie de blat si insiropeaz-o cu 1/2 din sirop.

Pune crema,niveleaza bine apoi acopera cu a doua foaie de blat insiropata in prealabil.

Da prajitura la rece pentru minim 5-6 ore.

Cu un cutit trecut prin apa fierbinte indeparteaza marginile apoi taie prajitura in bucati potrivite(mie mi-au iesit 15 bucati)

Glaseaza prajiturile in ciocolata topita cu frisca lichida si da-le la rece pana se intareste glazura.

Topeste ciocolata alba cu frisca lichida apoi traseaza dungi pe fiecare prajitura si decoreaza dupa preferinte.(Eu am pus boabe de cafea)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema capuccinno" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu crema de ciocolata si coniac

Postat de Creatsa

Prajitura cu crema de ciocolata si coniac

Mixeaza albusurile  cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva...

Citeste continuarea

Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)

Postat de Creatsa

Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)

Blat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana s-a topit zaharul. Am adaugat apa ,uleiul si galbenusurile si am omogenizat bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2013, 12:08
la 06.10.2013, 12:08
buna buna
la 06.10.2013, 12:10
Cris
la 06.10.2013, 12:10
Motan
la 06.10.2013, 12:13
am prajitura dar tare poftesc si la ce ne prezinti tu aici, atat de frumos....

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking