Prajitura cu crema de biscuiti

Postat de Alinutza80 in Prajituri
22 Feb 2013 | 8154 vizualizari
Prajitura cu crema de biscuiti

Este o prajitura pe care mi-o facea mama mea cand eram mica.

Ingrediente

Pentru pandispan:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

Pentru crema de biscuiti:

  • 1/2 kg biscuiti simpli pisati
  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de apa
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt
  • 1 esenta de rom

Pentru ornat:

  • nuca de cocos

Mod de preparare

Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade.

Blatul de pandispan se prepara asa: albusurile se separa de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea.

Galbenusurile se freaca cu uleiul si coaja de lamaie, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca bine.

Apoi se adauga faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt mestecand cu o lingura de lemn incet pana se incorporeaza toata faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de pandispan si se baga la cuptor cam 30 de minute pana se rumeneste frumos pe deasupra (se face testul cu scobitoarea).

Crema de biscuiti se pregateste asa:

se pune apa la fiert cu zaharul, cand a dat in clocote se adauga cacaoa. Se da jos de pe foc si se adauga untul, dupa ce se topeste untul se adauga biscuitii pisati si se mesteca bine (trebuie sa nu iasa foarte tare).

Dupa ce se raceste se adauga esenta de rom.

Dupa ce se raceste si blatul se scoate dupa folia de copt si se pune inapoi in tava, dupa care se pune crema si se intinde cu o paleta, apoi se orneaza cu nuca de cocos.

Se baga la frigider putin, apoi se taie cubulete sau romburi dupa preferinta.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2013, 16:33
la 22.02.2013, 16:34
la 22.02.2013, 16:35
Super, desert la ora ceaiului. Foarte frumos, cred că foarte gustos.
la 22.02.2013, 16:39
Cu adevarat gustos. O faceam si eu,eh.........la tinereteAm si uitat de eaMultumesc Alinutza ca mi-ai reamintit!
la 22.02.2013, 16:40
Da si eu fac prajitura asta de la mama doar ca mai pun peste crema un strat de glazura. E foarte buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking