Ingrediente
Blat de nuci :
- 8 albusuri
- 10 linguri de zahar
- 2 linguri ulei
- 3 1/2 linguri faina
- 3 1/2 linguri pesmet
- 1/2 plic praf de copt
- 150 gr nuci prajite
Crema de vanilie :
- 8 galbenusuri
- 300 gr zahar
- 500 ml lapte
- 3 linguri faina
- 1 plic budinca de vanilie
- 250 gr unt
- 200 gr frisca din smantana
- 1 lingurita gelatina
Crema de cacao si ciocolata - la jumatate din crema de vanilie de mai sus, se va adauga :
- 60 gr ciocolata amaruie topita
- 2 linguri de cacao
In plus:
- 400 gr Nutella ( 1 borcan )
- 250 gr biscuiti
- 1/2 ciocolata alba
Mod de preparare
Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana se dizolva. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate si se amesteca usor cu ajutorul unui tel pana la inglobarea totala a ingredientelor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt si se coace in cuptorul preincalzit, aproximativ 20 de minute. Se scoate hartia de copt si cat este inca fierbinte se toarna Nutella deasupra. Se lasa la racit, apoi se pune la frigider pentru a se intari.
Crema de vanilie: Mixam galbenusurile cu zaharul adaugand apoi faina si praful de budinca, alternand cu laptele, sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic amestecand continuu cu telul pana ce crema s-a ingrosat. Adaugam untul taiat bucatele amestecand pana la topirea acestuia. Lasam sa se raceasca complet si adaugam frisca batuta. Nu stiu daca era nevoie, insa eu am pus o lingurita de gelatina, preparata conform instructiunilor de pe pachet, ca sa fiu sigura ca obtin o crema destul de tare. Se imparte in doua.
Crema de ciocolata: Se amesteca jumatate din crema de vanilie obtinuta mai sus cu doua linguri de cacao si cele 60 gr ciocolata topita.
Asamblare: Peste stratul de nutella se niveleaza crema de vanilie, se aranjeaza apoi un strat de biscuiti si deasupra crema de ciocolata. Puteam orna cum ne place, eu am facut niste spirale din ciocolata alba. Obligatoriu se lasa la frigider cel putin 3-4 ore. Mie mi s-a parut mult mai buna a doua zi.
Se portioneaza la marimea dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|