Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic

Postat de AndrutzaP in Prajituri
24 Mar 2016 | 4544 vizualizari
Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic

Pentru ca aveam niste budinca de fistic, am conceput o reteta in care sa o folosesc. Rezultatul: senzational!

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 200 g unt
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Budinca
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru lapte

Mod de preparare

Blatul: Se separa oualele. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa. Untul topit se adauga in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine.

Separata, albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. 

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga peste crema de galbenusuri amestecand incontinuu cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. Compozitia astfel formata se toarna peste albusurile batute spuma si se incorporeaza usor cu o spatula. amestecand de jos in sus.

Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la 180 grade C.

Dupa coacere, blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema: Untul moale (la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul pudra. Cand acesta capata o consistenta cremoasa, se adauga branza si esenta de vanilie si se amesteca in continuare pana ce crema de branza devine omogena si pufoasa.

Budinca de fistic: Laptele se pune la fiert intr-o craticioara (pastrati 4-5 linguri de lapte separat) Praful de budinca se amesteca cu 5-6 linguri de zahar si cu laptele pastrat. Compozitia astfel facuta se pune in craticioara peste laptele fiert si se amesteca incontinuu pana ce capata o consistenta cremoasa ( ca o budinca).

Asamblare: Peste blatul racit se adauga crema de branza. Budinca de fistic se pune peste crema de branza numai dupa ce s-a racit.

Prajitura se portioneaza dupa preferinta cand se raceste.

 

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa cu branza de vaci

Postat de reisnaor_2006

Negresa cu branza de vaci

Am inceput cu blatul. Galbenusurile le-am separat de albusuri. Am batut cu un praf de sare albusurile, am adaugat pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, laptele. Cu ajutorul unei spatule am...

Citeste continuarea

Tarta rasturnata cu mere

Postat de Ela68

Tarta rasturnata cu mere

Merele se spala , se curata de coaja si se feliaza. Intr-o cratita, se toarna zaharul si se niveleaza. Asezam deasupra merele si peste acestea visinele din dulceata, nucile, untul taiat cubulete,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2016, 09:57
la 24.03.2016, 10:01
ce cocheta e
la 24.03.2016, 10:06
Multumesccc!
la 24.03.2016, 10:07
Trebuie sa fie delicioasa!
la 24.03.2016, 10:26
Ce bună trebuie să fie!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking