Ingrediente
- Blat
- 8 oua
- 200 g unt
- 12 linguri zahar
- 4 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 1 pliculet praf de copt
- Crema
- 600 g branza dulce de vaci
- 100 g unt
- 100 g zahar pudra
- esenta de vanilie
- Budinca
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 litru lapte
Mod de preparare
Blatul: Se separa oualele. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa. Untul topit se adauga in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine.
Separata, albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare si lucioasa.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga peste crema de galbenusuri amestecand incontinuu cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. Compozitia astfel formata se toarna peste albusurile batute spuma si se incorporeaza usor cu o spatula. amestecand de jos in sus.
Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la 180 grade C.
Dupa coacere, blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema: Untul moale (la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul pudra. Cand acesta capata o consistenta cremoasa, se adauga branza si esenta de vanilie si se amesteca in continuare pana ce crema de branza devine omogena si pufoasa.
Budinca de fistic: Laptele se pune la fiert intr-o craticioara (pastrati 4-5 linguri de lapte separat) Praful de budinca se amesteca cu 5-6 linguri de zahar si cu laptele pastrat. Compozitia astfel facuta se pune in craticioara peste laptele fiert si se amesteca incontinuu pana ce capata o consistenta cremoasa ( ca o budinca).
Asamblare: Peste blatul racit se adauga crema de branza. Budinca de fistic se pune peste crema de branza numai dupa ce s-a racit.
Prajitura se portioneaza dupa preferinta cand se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|