Ingrediente
- Blat :
- 5 oua
- 6 lg zahar
- 6 lg faina
- 1/2 plic praf de copt
- 3 lg ulei
- Crema :
- 200 g unt
- 160 g zahar pudra
- 2 lg cacao
- 120 g visine din compot
- Glazura :
- 120 g ciocolata
- 50 ml frisca lichida
- nuci prajite si maruntite
Mod de preparare
Blat : mixam intr-un castron ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (22*30 cm) si dam la cuptor pana se coace. Verificam cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2 pe orizontala.
Pentru crema : mixam untul spuma cu zaharul praful, cacao si adaugam visinele fara samburi si stoarse de suc. Cine doreste poate insiropa blatul cu sucul din compot, apoi intindem crema .
Glazura : intr-o craticioara punem cicolata rupta bucatele si frisca lichida; punem pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Lasam sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura.
Nucile le punem intr-o tigaie pe foc si le prajim putin, apoi le maruntim cu un cutit sau trecem cu sucitorul peste ele.
Nucile maruntite le presaram peste glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|