Prajitura cu crema de ciocolata si frisca

Postat de nico_nico in Prajituri
27 Oct 2010 | 18201 vizualizari
Prajitura cu crema de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • Foi:
  • 7 oua,
  • 7 linguri apa,
  • 7 linguri de faina,
  • 7 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 zahar vanilat,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Decor:
  • 300ml frisca Hulala,
  • 1 plic intaritor de frisca.

Mod de preparare

Pentru foi separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt.Albusurile se bat spuma tare cu cele 7 linguri apa si un praf de sare si cu zaharul apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit 20-25 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se taie blatul in doua.

Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.Frisca se bate tare cu mixerul impreuna cu intaritorul de frisca. Se pune prima foaie de blat apoi 2/3 din crema si si un strat subtire de frisca apoi a doua foaie de blat, deasupra se intinde cu cutitul crema ramasa(1/3) si se orneaza cu frisca. Eu am facut dungulite cu spritul.

Pentru frisca maro de deasupra am amestecat 3 linguri de frisca alba cu 2 linguri de crema maro si a iesit maroniu deschis ca si in poze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 150 g zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2010, 11:13
O sa ma ingras de la atatea dulciuri
la 27.10.2010, 11:17
nico da ai fost harnica
la 27.10.2010, 16:54
minunata
la 27.10.2010, 17:51
delicioasa
la 28.10.2010, 00:58
felicitari ai munict ceva

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking