Prajitura cu crema de ciocolata si menta

Postat de ela in Prajituri
29 Dec 2014 | 7824 vizualizari
Prajitura cu crema de ciocolata si menta

tortul cu crema de ciocolata si menta facut de curand a avut asa de mare succes ca am vrut sa repet cumva reteta...

Ingrediente

  • BLATUL 1:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta menta
  • BLATUL 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf sare
  • PENTRU INSIROPAT facem un ceai concentrat din frunze de menta
  • CREMA:
  • 160 gr ciocolata menta (ciocolata HEIDI)
  • 250 gr ciocolata menaj neagra
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • esenta de menta
  • DECOR:
  • 500 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Preparam blaturile: batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi esenta de menta. Tapetam o forma de copt cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca si dam jos hartia de copt de pe fundul blaturilor.

Crema o pregatim cu cateva ore inainte: radem ciocolata sau o zdrobim cu un cutit si o punem intr-un bol. Smanatana pentru frisca o punem intr-o craticioara la foc mic, pana da primul clocot, apoi o turnam peste ciocolata, punem esenta de menta dupa gust si amestecam energic pana se topeste ciocolata si se ingroasa crema. Punem crema la frigider cateva ore pana se intareste, apoi o scoatem si o batem cu o lingura de lemn cateva minute. Pastram cateva linguri pentru la decor si restul o punem peste blatul insiropat

Batem frisca si o amstecam apoi cu crema de ciocolata ramasa Asamblam prajitura:blatul 1,crema,blatul 2 apoi frisca batuta cu restul de crema.Presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

Postat de merisor67

Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

Pregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl...

Citeste continuarea

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Incepeti cu pregatirea  cremei , pentru ca dureaza pana se raceste. Intr-o cratita mai groasa, mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele, amestecati bine. Puneti amidonul si invartiti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2014, 21:28
superrr
la 29.12.2014, 21:38
Imi place combinatia de ciocolata si menta!
la 29.12.2014, 21:41
la 29.12.2014, 22:35
Am venit sa servesc prajitura de la tine!
la 29.12.2014, 23:08
buna combinatia

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking