Ingrediente
- BLATUL 1:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita esenta menta
- BLATUL 2:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1 plic praf copt
- 3 linguri cacao
- 1 praf sare
- PENTRU INSIROPAT facem un ceai concentrat din frunze de menta
- CREMA:
- 160 gr ciocolata menta (ciocolata HEIDI)
- 250 gr ciocolata menaj neagra
- 400 ml smantana pentru frisca
- esenta de menta
- DECOR:
- 500 ml frisca lichida
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Preparam blaturile: batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi esenta de menta. Tapetam o forma de copt cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca si dam jos hartia de copt de pe fundul blaturilor.
Crema o pregatim cu cateva ore inainte: radem ciocolata sau o zdrobim cu un cutit si o punem intr-un bol. Smanatana pentru frisca o punem intr-o craticioara la foc mic, pana da primul clocot, apoi o turnam peste ciocolata, punem esenta de menta dupa gust si amestecam energic pana se topeste ciocolata si se ingroasa crema. Punem crema la frigider cateva ore pana se intareste, apoi o scoatem si o batem cu o lingura de lemn cateva minute. Pastram cateva linguri pentru la decor si restul o punem peste blatul insiropat
Batem frisca si o amstecam apoi cu crema de ciocolata ramasa Asamblam prajitura:blatul 1,crema,blatul 2 apoi frisca batuta cu restul de crema.Presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|