Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
18 Iun 2019 | 2875 vizualizari
Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Eu cand gasesc in piata fructe aromate si proaspete, de sezon, nu ma pot abtine sa nu iau o cantitate mai mare. Imi place foarte mult sa le consum asa, dar in acelasi timp, iubesc deserturile cu fructe. De aceasta data m-am oprit la o prajitura cu capsuni si o crema de lamaie, nu foarte dulce, dar tare aromata. Am servit-o mereu de la rece si pot sa zic ca este o mare incantare pentru papilele gustative! Asa desert nu se rateaza!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 6 linguri zahar brut
    • 100 gr unt
    • 12 linguri faina
    • 1 lingura karob (sau cacao)
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 250 gr capsuni
    Pentru crema de lamaie:
    • 450 ml lapte
    • 2 galbenusuri
    • 5 linguri zahar
    • 3 linguri si 1/2 amidon
    • 250 gr mascarpone
    • coaja rasa de la o lamaie mare sau doua mai mici
    • 4 linguri zeama de lamaie
    Pentru decor:
    • capsuni
    • bete de ciocolata cu menta
    • 50 gr ciocolata cu lapte
    • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea cremei, pentru ca dureaza pana se raceste. Intr-o cratita mai groasa, mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele, amestecati bine. Puneti amidonul si invartiti pana se dizolva complet. Trasferati cratita pe foc, focul sa fie micut, amestecati continuu pana crema se ingroasa. O luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o dati la rece.

Blatul: Spalati capsunile, le indepartati coditele si le taiati in bucati mai mari. Untul il topiti pe baie de aburi, il lasati sa se raceasca. Intr-un bol puneti 3 galbenusuri si doua oua intregi. Incepeti sa mixati, adaugati zaharul treptat mixand pana acesta din urma se topeste. Incorporati untul si vanilia. Adaugati faina cernuta, praful de copt, amestecati. Separat, mixati albusurile spuma cu un praf de sare, la final adaugati zeama de lamaie. Albusurile spuma le puneti peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu ulei si faina o tava rotunda de 26 cm. Turnati cam jumatate din compozitia alba, puneti capsunile din loc in loc. In restul de compozitie puneti karobul, amestecati bine. Aceasta compozitie o puneti cu lingura, din loc in loc. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca.

Crema fiarta rece o mixati, apoi adaugati mascarponele si le amestecati bine. La final incorporati coaja rasa de lamaie si zeama. Blatul rece il rasturnati pe un platou, montati un inel detasabil in jurul sau si puneti crema, pe care o nivelati. Dati prajitura la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Topiti ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele, pe baie de aburi. Scoateti prajitura de la rece, indepartati inelul. Puneti ciocolata topita intr-un pos cu un dui cu varf subtire, faceti un model pe prajitura. Decorati cu jumatati de capsuni si betisoare de ciocolata cu menta.

Portionati si serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Paris Brest

Postat de rocsi_1612

Paris Brest

Aluatul: Intr-o cratita punem apa cu untul. Le transferam pe foc si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam toata faina deodata. Amestecam bine cu o lingura de lemn, pana faina este bine...

Citeste continuarea

Mosocoarna cu prune

Postat de nico_nico

Mosocoarna cu prune

Din faina ,apa,sare drojdie+zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.     Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.     Din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2019, 12:47
la 18.06.2019, 12:52
Arată bine...!
la 18.06.2019, 12:57
buna buna
la 18.06.2019, 13:06
Delicioasa!
la 18.06.2019, 13:43

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking