Prajitura cu crema de ciocolata si visine

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Iul 2015 | 9197 vizualizari
Prajitura cu crema de ciocolata si visine

Am profitat de visine la maxim!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • coaja rasa de portocale
  • 7 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 g visine fara samburi
  • 2-3 lg zahar

Pt. crema:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g visine fara samburi
  • esenta de rom

Pt.ornat:

  • 100 ml frisca
  • sirop de visine

Pt.insiropat:

  • sirop de visine
  • frunze de menta

Mod de preparare

Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a se dizolva zaharul, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga uleiul, coaja rasa de portocale si gabenusurile amestecand usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca. Se toarna peste spuma in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se aseaza peste blat visinele scurse bine de zeama si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Sucul lasat de visine se pune pe foc sa dea 2-3 clocote, se ia de pe foc, se adauga frunzele de menta si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se scot frunzele de menta si se insiropeaza blatul.

Crema: Ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu frisca lichida pe foc sa se incalzeaza pana se topeste toata ciocolata. Se omogenizeaza bine si se da la rece cel putin o ora. Se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa. Visinele se spala si se curata de samburi. Se pun visinele peste crema de ciocolata si se amesteca usor cu o lingura.

Dupa ce s-a insiropat blatul, se unge cu toata crema de ciocolata, se niveleaza si se da la rece. 

Se bate frisca bine, se pun 3-4 lg de sirop de visine peste frisca si se omogenizeaza. 

Se portioneaza prajitura si cu ajutorul unui posh se orneaza cu moatze de frisca. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantastica

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2015, 20:12
buna buna
la 08.07.2015, 20:18
mmm.... ce bine arata!
la 08.07.2015, 20:33
O prăjtură delicioasă!
la 08.07.2015, 20:48
o bunatate!
la 08.07.2015, 20:50
ce mult imi place!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking