Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba

Postat de Moni_alex in Dulciuri
14 Mai 2015 | 9955 vizualizari
Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba

Ingrediente

  • Foi:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri pline de zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
  • 200 g zahar
  • 300 g unt cu grasime 80%
  • Jeleu de visine:
  • 300 g visine fara samburi
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura rasa gelatina granule
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Foile:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet.

Se adauga nuca si amidonul si se amesteca usor cpe verticala cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

Se imparte compozitia in doua.Se pune jumatate in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si se niveleaza bine.

Se da la cuptorul preincalzit la 150 grade tinandu-se usa aragazului permanent intredeschisa. Se coace 45 minute ( este compozitie de bezea si trebuie sa se usuce. Dupa ce s-a rumenit si este crocanta, se scoate si se lasa se se raceasca apoi se indeparteaza hartia de copt.

Se coace la fel si cealalta jumatate de compozitie.

Crema:

400 ml lapte se amesteca cu zaharul si se pune pe foc, restul de lapte se amesteca bine cu amidonul.

Cand fierbe laptele, se adauga amidonul si se amesteca in continuu pana se ingroasa compozitia. Apoi se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si fiola de esenta de vanilie si se lasa la racit.

Dupa ce crema s-a racit, se adauga untul moale ( frecat in prealabil) si se mixeaza pana se incorporeza bine si se obtine o crerma untoasa.

Jeleul de visine:

Visinele, 200 ml apa si zaharul se pun pe foc. Restul de 50 ml apa se amesteca cu amidonul si se adauga peste compozitia de pe foc cand aceasta fierbe.Se lasa pe foc pana se ingroasa. Compozitia se paseaza pana se obtine o pasta.

Gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece.

Dupa ce s-a racit putin jeleul, se dizolva gelatina in compozitie.

Pe prima foaie se pune jumatate din crema de lapte apoi se introduce in frigider 30 minute.

Se toarna jeleul de visine caldut deasupra cremei si dupa ce s-a racit bine de tot se pune cealalata jumatate de crema, apoi a doua foaie de bezea.

Se da prajitura la rece pentru o ora.

Glazura:

Frisca si ciocolata alba rupta bucatele mici se pun pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna glazura peste prajitura.

Se topeste si ciocolata cu lapte si se trazeaza liniute in zig-zag peste glazura alba( am folosit o seringa medicala)

POFTA BUNA!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Prajitura "Pacatul dulce"

Postat de GeorgianaGrigorescu

Prajitura "Pacatul dulce"

Pentru foi mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia. Adaugam nuca amestecata cu amidonul si amestecam usor. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu...

Citeste continuarea

Prăjitură cu vişine şi cremă de vanilie

Postat de diaconta

Prăjitură cu vişine şi cremă de vanilie

Am pregatit mai întâi foile. Pentru aceasta,am mixat untul cu zaharul,apoi am adaugat ouale pe rând,smântâna,faina amestecata cu praful de copt,cacaoa si un praf...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2015, 22:24
la 14.05.2015, 22:26
Ce bunatate!
la 14.05.2015, 22:53
Ce buna combinatie
la 14.05.2015, 23:58
la 15.05.2015, 20:48
Ai pregatit o super prajitura!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking