Prajitura cu crema de portocale

Postat de aliliana in Prajituri
27 Dec 2014 | 4705 vizualizari
Prajitura cu crema de portocale

Ingrediente

  • Foi:
  • 500 g faina,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte ,
  • 80 g zahar ,
  • o lingurita bicarbonat,
  • 6 linguri ulei
  • Crema:
  • 800 ml lapte,
  • 7 linguri zahar,
  • 3 si 1/2 linguri amidon,
  • 3 oua,
  • un praf de sare,
  • coaja de la o portocala,
  • cca 150 ml suc de portocale,
  • 180 g unt.

Mod de preparare

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam.  In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste.  Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina.  Din acest aluat  am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate. 

Crema: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul pana se dubleaza ca volum. Se adauga amidonul si se omogenizeaza si ulterior, laptele putin cate putin. Se mixeaza usor pana ce amestecul este omogenizat complet. Compozitia de pune pe foc, se fierbe pana ajunge la consistenta unei budinci. Atentie sa nu se lipeasca!  Spre final se adauga coaja de portocala si zeama de portocala si se omogenizeaza. Compozitia se da la rece. Intre timp, untul este adus la temperatura camerei, se mixeaza usor spre a-l aera si se adauga lingura cu lingura in compozitia de mai sus. 

Crema se imparte in doua. Jumatate de cantitate se pune peste prima foaie, se aseaza a doua foaie, se adauga restul de crema si pe urma ultima foaie. Se da prajitura la loc racoros. Este nevoie de timp pentru a trage foile si prajitura sa fie frageda. Dupa cum se stie, merita facuta cu o zi inainte de a fi servita. In mometul servirii se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si bezea

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si bezea

Pentru aluat: Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2014, 18:59
Am venit cu colinda,mai este prajitura?
la 27.12.2014, 19:12
ce buna e
la 27.12.2014, 19:18
la 27.12.2014, 19:24
buna si aromata
la 27.12.2014, 19:25
Imi place

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking