Prajitura cu crema de vanilie

Postat de Elena_Daria in Prajituri
3 Aug 2013 | 15790 vizualizari
Prajitura cu crema de vanilie

Stiu ca e foarte cald afara, dar blaturile acestea de padispan se fac mai repede decat ne asteptam! Nuca, stafide, rom, vanilie toate intr-o prajitura de week-end rapida si delicioasa!:)

Ingrediente

  • Blat de vanilie:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blat cu nuca:
  • 3 oua
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 1 cutiuta mica de frisca lichida (200 ml)
  • 1 plic crema rapida cu gust de vanilie Dr. Oetker
  • 240 ml lapte
  • 4 lingurite zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 2 lingurite esenta de rom
  • In plus:
  • nuca macinata
  • stafide
  • ciocolata

Mod de preparare

Blat de vanilie: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.

Blatul cu nuca: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.

Amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie: frisca o mixam pana se intareste si o lasam de-o parte.

Intr-un bol punem laptele, zaharul pudra, praful pentru crema si mixam pana se intareste.

Incorporam apoi crema de vanilie in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.

Sirop: intr-un ibric punem zaharul si apa.

Punem la foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit.

Dam apoi de-o parte si adaugam esenta de rom.

Asamblare: din crema de vanilie oprim 4 linguri.

Pe o tava punem blatul de vanilie, in insiropam (nu foarte tare), intindem crema de vanilie, presaram nuca macinata si stafide.

Peste crema punem blatul cu nuca, il insiropam, intindem cele 4 linguri de crema, presaram nuca macinata si ciocolata tocata grosier.

Dam prajitura la frigider peste noapte.

A doua zi taiem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura Se mixează untul cu zahărul alb și zahărul brun (măcinat), cu ajutorul unui mixer, până se obține o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2013, 19:20
ce frumusete de prajitura ai facut. Bravo
la 03.08.2013, 19:29
Multumesc Timi!
la 03.08.2013, 19:32
Arată minunat, iar crema de vanilie are un gust inconfundabil, de nerefuzat.
la 03.08.2013, 19:33
O prajitura racoritoare , care arata si tare bine !
la 03.08.2013, 19:35
ce fain arata

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking