Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
12 Noi 2015 | 13981 vizualizari
Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Nu stiu cum este la voi, dar eu cand vreau sa ii rasfat pe ai mei stiu ce trebuie sa fac, o prajitura cu crema si succesul este garantat. Se pare ca i-am cucerit si de aceasta data!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • 3 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 piersica din compot
    • un praf de sare
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 5 linguri zahar
    • 80 g unt
    • 500 g branza de vaci cremoasa
    • 300 ml frisca lichida
    • 2-3 piersici din compot
    • 3 lingurite esenta de vanilie
    • 2 linguri zahar pudra
    • 30 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul. Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam. Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe aceasta. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 18-20 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si putin lapte, pana amidonul este bine dizolvat. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon. Dam focul spre potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc crema, punem untul si il incorporm bine. Acoperim crema si o lasam sa se raceasca. Frisca rece o mixam spuma. Crema de vanilie rece o mixam putin, adaugam branza de vaci, zaharul pudra, esenta si mixam usor. Adaugam piersicile taiate cubulete, le amestecam usor cu o paleta, apoi punem 2-3 linguri din frisca mixata. Vom obtine o crema spumoasa. Blatul rece il punem pe hartia de copt, cu fata in jos. Punem crema, o nivelam. Peste crema punem frisca, o intindem cu o paleta. Deasupra presaram ciocolata rasa. Dam prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi o portionam si servim. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de katty

Desert prajitura cu crema de branza

Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si...

Citeste continuarea

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Postat de oanapl

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2015, 21:06
Arata superb! La favorite cu ea!
la 12.11.2015, 21:07
Cu ghearele m-as infinge in ea ))
la 12.11.2015, 21:19
Ce bine arata !
la 12.11.2015, 21:27
O super prajitura, arata super bine si aromele sunt extraordinare, imi place aroma de piersici!!!!
la 12.11.2015, 21:28
Multumesc mult Camelya

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking