Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
10 Feb 2017 | 8069 vizualizari
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca

Prajitura aceasta a venit pe lista de dulciuri, avand niste albusuri in congelator, am scos gem si miez de nuca din camara, imediat am facut si o crema delicioasa de vanilie, hop avem si desert. Puteti folosi si alt gem, puteti adapta crema, in functie de gusturile voastre.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingura rasa coaja rasa de lamaie

Pentru crema:

  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri si 1/2 amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • 6-7 linguri de gem de caise
  • 100 gr nuca macinata
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:
Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc.
Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Turnam uleiul, praful de copt pe care il stingem cu zeama de lamaie si mixam usor.
Punem faina cernuta, coaja rasa de lamaie si le incorporam cu ajutorul unei palete de silicon, cu miscari lente.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozita si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana blatul se rumeneste frumos deasupra si este copt. Cam 20-25 de minute dureaza. Facem testul cu scobitoarea si, daca este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racesca.

Crema:
Amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana ce amidonul este complet dizolvat.
Turnam amestecul intr-o cratita, punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit si amestecam continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
Crema rece o mixam putin, adaugam vanilia, mascarponele si le incorporam bine.

Gemul de caise il amestecam cu nuca macinata.
Peste blatul rece punem amestecul de gem cu nuca si il intindem pe toata suprafata blatului.
Punem crema, o nivelam cu o paleta, iar deasupra presaram fulgi de ciocolata.

Dam prajitura la frigider 3-4 ore, apoi o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura " Deliciu"

Postat de RuxyRux

Prajitura " Deliciu"

Am preparat blatul: Am pus la mixer frisca lichida si zaharul, untul topit si aromele, apoi faina cu bicarbonatul stins cu lamaie si apa plata, iar la sfarsit am incorporat gemul. Am copt...

Citeste continuarea

Desert prajitura albastra

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura albastra

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Nuca prajita si taiata grosier am amestecat-o cu cacao, apoi am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2017, 20:39
waaa cum arata
la 10.02.2017, 20:41
Minunata! Imi place mult combinatia!
la 10.02.2017, 20:46
Bya, multumesc mult
la 10.02.2017, 20:46
Ruxy, ce ma bucur ca iti place!
la 10.02.2017, 20:48
Nuci, gem de caise si vanilata perfect...adica lingurita perfecta..

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking