Prajitura " Deliciu"

Postat de RuxyRux in Mancaruri de post
22 Mar 2013 | 37318 vizualizari
Prajitura " Deliciu"

O prajitura minunata...de post by Ruxy......o combinatie delicioasa de crema de lamaie, gem de merisoare si nuca, unde ingredientul vedeta este untul de cacao pe care vi-l recomand sa-l incercati si sa-l folositi la prepararea prajiturilor, le confera o aroma deosebita...

Ingrediente

Blat:
  • 400 ml frisca vegetala( Hulala)
  • 300 ml apa( plata de izvor)
  • 200 ml unt de cacao( topit)
  • 12 linguri zahar
  • 1 cana plina de faina( cu varf)
  • vanilie
  • 2 linguri gem( piersici, caise)
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat( stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie)
Crema de lamaie:
  • 400 ml frisca lichida
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml unt de cacao( topit)
  • 12 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • vanilie
  • coaja de lamaie( de la o bucata)
  • o cana de nuca+ 1 plic de zahar vanilat
  • 1 borcan de gem de merisoare( sau la alegere gemul preferat)
  • ciocolata neagra pentru razuit
  • frisca batuta pentru stratul de deasupra( eu am batut 300 ml de frisca vegetala)+2 linguri de zahar si un mic praf de vanilie)
tava 40/28

Mod de preparare

Am preparat blatul:

Am pus la mixer frisca lichida si zaharul, untul topit si aromele, apoi faina cu bicarbonatul stins cu lamaie si apa plata, iar la sfarsit am incorporat gemul.

Am copt blatul la 180 de grade pentru 30 de minute intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Nu va speriati daca blatul pare foarte moale, dupa ce sa raceste devine spongios si bine inchegat, dar totodata super pufos si fara sa aiba nevoie de insiropare L-am dat la rece.

Crema: Se amesteca cu un tel ingredientele pentru crema usor, apoi se trece totul intr-un vas si se pune la foc mic sa se ingroase. Aveti grija sa nu se prinda de fund se leaga destul de repejor. Dupa 7 sau 8 minute se ia crema de pe foc si se da la rece nu inainte de a baga mixerul pentru o mai buna omogenizare( crema iese mai fina).

Blatul se trece pe un platou, usor pe sub blat se scoate foaia pergament.

Se unge cu crema racita bine, apoi se adauga gemul, deasupra nuca macinata si amestecata cu zaharul vanilat, iar ultimul strat se pune frisca. O nivelati cu grija cu o spatula astfel incat sa nu ridice nuca. :)

Razuim ciocolata si e gata de pus la rece pentru minim o ora.

E o mare mare bunatate aceasta prajitura deliciu si daca veti spune cuiva ca e si de post...aveti toate sansele sa nu va creada:)))  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Deliciu"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (77)
Retete similare

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu

Blatul: Se prajeste nuca si se taie grosier. Se intind apoi uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2013, 20:18
ce mult imi place ca e fara oua la favo cu ea
la 22.03.2013, 20:18
Chiar că Deliciu!
la 22.03.2013, 20:20
mare mare deliciu
la 22.03.2013, 20:22
ce buna
la 22.03.2013, 20:26
Lau...sper sa iti placa...

Vezi toate comentariile (77)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking