Ingrediente
- 250 g dovleac copt
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 3 oua
- 7 linguri si jumatate ulei(reteta era cu ulei de masline, dar eu am folosit ulei de floarea-soarelui)
- coaja rasa de la o portocala
- 1 varf lingurita scortisoara
- 1 pliculet praf de copt
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Intr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia.
Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam usor.
Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam o tava dreptunghiulara de yena cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem compozitia in tava si nivelam.
Lasam compozitia sa se odihneasca in tava timp de 5-10 minute, apoi presaram deasupra compozitiei zaharul ramas(50 g) si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.
Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste alaturi de o ceasca de cafea(bombon) sau lapte.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|