Ingrediente
- 500 gr dovleac(sa ramana dupa ce il curatam)
- 200 gr unt(lasat la temperatura camerei cu cateva ore,sa fie foarte moale)
- 200 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 5 oua
- 400 gr faina
- 100 gr stafide
Mod de preparare
Curatam dovleacul de coaja, scoatem samburii daca are(al meu nu a avut deloc) si il taiem cubulete. Punem dovleacul intr-o oala si il acoperim cu apa, nu prea multa si punem un capac. Dupa vreo 10 minute, cand dovleacul s-a inmuiat, dam jos capacul si lasam sa fiarba pana dispare apa de tot. Lasam sa se raceasca, apoi mixam cu robotul, ca pentru piure.
Taiem untul cubulete si il batem cu un praf de sare si cu zaharul, pana se topeste zaharul. Adaugam treptat zaharul vanilat si ouale, mixand continuu. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in compozitia de mai sus. Adaugam si piureul de dovleac si omogenizam bine. Se pun si stafidele si mai amestecam.
Ungem un vas termorezistent cu unt si tapetam cu faina in care turnam compozitia si dam la cuptor aproximativ 50 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca bine, apoi pudram cu zahar. Servim cu o cana de lapte sau smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|