Prajitura cu dovleac si stafide

Postat de ela in Prajituri
16 Ian 2012 | 6161 vizualizari
Prajitura cu dovleac si stafide

mie nu imi place dovleacul....si nu am mancat pana acum...dar prajitura asta m-a cucerit...nici nu spui ca mananci dovleac...am gasit reteta in revista CLICK PENTRU FEMEI,initial era un guguluf dar am realizat cu uimire ca nu am forma pentru guguluf...cum sa nu am??? asa ca pana merg la cumparaturi am folosit alta forma :))

Ingrediente

  • 500 gr dovleac(sa ramana dupa ce il curatam)
  • 200 gr unt(lasat la temperatura camerei cu cateva ore,sa fie foarte moale)
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 5 oua
  • 400 gr faina
  • 100 gr stafide

Mod de preparare

Curatam dovleacul de coaja, scoatem samburii daca are(al meu nu a avut deloc) si il taiem cubulete. Punem dovleacul intr-o oala si il acoperim cu apa, nu prea multa si punem un capac. Dupa vreo 10 minute, cand dovleacul s-a inmuiat, dam jos capacul si lasam sa fiarba pana dispare apa de tot. Lasam sa se raceasca, apoi mixam cu robotul, ca pentru piure.

Taiem untul cubulete si il batem cu un praf de sare si cu zaharul, pana se topeste zaharul. Adaugam treptat zaharul vanilat si ouale, mixand continuu. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in compozitia de mai sus. Adaugam si piureul de dovleac si omogenizam bine. Se pun si stafidele si mai amestecam.

Ungem un vas termorezistent cu unt si tapetam cu faina in care turnam compozitia si dam la cuptor aproximativ 50 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca bine, apoi pudram cu zahar. Servim cu o cana de lapte sau smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu dovleac - Pumpkin gugelhupf

Postat de diana_k

Guguluf cu dovleac - Pumpkin gugelhupf

Batem ouale spuma, adaugam treptat zaharul, mixam pana se topeste, turnam uleiul, apoi punem piureul de dovleac si amestecam usor Adaugam  nuca si stafidele si la urma faina si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2012, 23:56
tare delicioasa, parca simt mireasma dovleacului...mmmm...
la 16.01.2012, 23:58
Ela,deci tu in loc sa-ti faci actele,prajituresti
si ma faci si pe mine sa poftesc
la 16.01.2012, 23:59
Dia......credeam ca ai plecat la culcare
la 17.01.2012, 00:00
Laura,pana azi,am mancat o singura data placinta cu dovleac si asta pt ca am crezut ca era cu mere ...dar azi am mancat din prajitura asta...un deliciu...
la 17.01.2012, 00:04
Ela...de la dovleac nu-mi plac semintele (si coaja ) in rest este tare delicios si are un miros frumos atunci cand este copt. Da, sunt sigura ca-i un deliciu. Ar trebui sa-l incerci mai des si sa ne incanti ochii cu el

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking