Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 oua
- 7 linguri ulei
- 7 linguri zahar
- 7 linguri lapte
- 1 lingura amoniac stins cu otet
- faina cat cuprinde (nu pot estima cantitatea)
- Pentru crema:
- 500 ml. lapte
- 1 pachet margarina "UNIREA"
- 2 rase cacao
- esenta rom
- 4-5 linguri faina
- zahar (dupa gust)
Mod de preparare
Aluatul: Toate ingredientele se amesteca bine,pana ce devine un aluat destul de tare,care se imparte in trei bucati egale.Fiecare bucata se intinde intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire.Aceste foi se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei,pana ce sunt un pic tari pe margini (se coc pe rand).
Crema:Intr-o cratita se pune lapte si margarina,si se tine pe foc pana ce se topeste margarina.Se adauga cacaoa,zaharul si faina.Se amesteca bine pana ce devine o crema densa,iar apoi se adauga esenta.Se ia de pe foc.
Asamblare:Se pune prima foaie,intr-o tava mai mare,si se aseaza un strat de crema.Se procedeaza la fel pana ce terminam toate 3 foile.Se lasa la racit peste noapte,iar a doua zi se taie dupa preferinta voastra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|