Ingrediente
- Aluat:
- 150 gr zahar
- 2 oua
- 8 lg ulei
- 4 lg smantana
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lamaie
- 450 gr faina
- Crema:
- 500 ml lapte
- 60 gr amidon
- 150 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 2 lamai (doar coaja)
- 2 oua
- 1 pachet unt
- Glazura:
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 galbenus
- 2 lg cacao ( de calitate)
Mod de preparare
Aluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor) si se dau la cuptor.
Crema: Se fierbe laptele. In acest timp se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat , amidonul si se toarna peste laptele, care a fiert. Se lasa la racit crema, iar atunci, se va putea adauga coaja de lamaie si untul.
Glazura: Folositi intotdeauna cacao de calitate (conteaza foarte mult). Cu cat e mai scumpa, cu atat e mai buna. Cea pe care o folosesc eu, a costat 5 ron-200 g.
Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se lasa putin la racit,pentru a se mai ingrosa.
Se pune crema pe fiecare foaie, iar deasupra glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Ani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|