Prajitura cu foi Ani

Postat de cristina1985 in Prajituri
12 Mar 2016 | 3592 vizualizari
Prajitura cu foi Ani

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 8 lg ulei
  • 4 lg smantana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 450 gr faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 60 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 2 lamai (doar coaja)
  • 2 oua
  • 1 pachet unt
  • Glazura:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao ( de calitate)

Mod de preparare

Aluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor) si se dau la cuptor.

Crema: Se fierbe laptele. In acest timp se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat , amidonul si se toarna peste laptele, care a fiert. Se lasa la racit crema, iar atunci, se va putea adauga coaja de lamaie si untul.

Glazura: Folositi intotdeauna cacao de calitate (conteaza foarte mult). Cu cat e mai scumpa, cu atat e mai buna. Cea pe care o folosesc eu, a costat 5 ron-200 g.

Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se lasa putin la racit,pentru a se mai ingrosa.

Se pune crema pe fiecare foaie, iar deasupra glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Ani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

Mai intai pregatim ruladele: Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2016, 01:24
la 19.04.2016, 18:20
Prajitura se taie mai usor a doua zi. Tot atunci se mai intareste si glazura.

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking