Prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata

Postat de Moni_alex in Prajituri
16 Feb 2016 | 15782 vizualizari
Prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata

O prajitura foarte cremoasa, fina si cu multa ciocolata!

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 8 albusuri
  • 250 gr. zahar
  • 400 gr. nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • o jumatate plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • un ou intreg
  • 200 gr. zahar
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri lapte caldut
  • 250 g unt 80% grasime
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Pentru ornat o cana de nuci prajite si taiate marunt

Mod de preparare


Pentru foi:

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi se adauga 250 g  de zahar si se bat in continuare pana iese o bezea tare.
Se adauga nuca macinata si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua si se amesteca usor pana se incorporeaza bine.
Se imparte compozitia in trei parti egale.

Se coc trei foi pe rand intr-o tava cu dimensiuni de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.

Fiecare foaie se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 15-20 minute la foc potrivit. 


Pentru crema:
Se pun intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Se aseaza la bain-marie, se amesteca totul bine si se fierbe cca 20 minute pana se ingroasa putin.
Apoi se adauga ciocolata  bucatele si se tine pe foc pana se topeste si se incorporeza in crema.
Se adauga untul rece din frigider in crema fierbinte si se amesteca bine pana cand se incorporeaza bine in crema.Se lasa sa se raceasca.

Crema se imparte in 3 parti egale si se aseaza prajitura astfel: o foaie, un rand de crema pana la ultima foaie si deasupra ultimul strat de crema.

Se orneaza cu nuca prajita si taiata bucatele.

Se lasa la frigider pentru minim 2-3 ore sau pana a doua zi la frigider.

Se portioneaza dupa preferinte.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Desert prajitura ciocolatoasa

Postat de mirela0911

Desert prajitura ciocolatoasa

Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2016, 22:35
O prajitura dulce, dulce!
la 16.02.2016, 22:53
Eu ma bazez pe cremade ciocolata
la 16.02.2016, 22:57
E buna!
la 16.02.2016, 22:59
la 16.02.2016, 23:04
Bună

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking