Ingrediente
- ALUAT :
- 1 lingura bulion
- 9 linguri de apa
- 9 linguri de ulei
- 15 linguri de zahar
- 1 lingura amoniac
- 1 esenta de vanilie
- 1 esenta de rom
- Sare
- Faina cat cuprinde
- CREMA :
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- 3 cani de lapte de soia
- 1 pachet margarina
- 1 lamaie
Mod de preparare
Prepararea aluatului :
Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem o coca potrivit de tare si elastica, o impartim in 3 bucati din care intindem 3 foi pe care le coacem pe fundul tavii timp de 10 minute fiecare.
Prepararea cremei :
Amestecam zaharul cu apa si faina iar apoi fierbem pe foc mic pana se ingroasa. Dupa aceea luam compozitia de pe foc si incorporam margarina batuta spuma, zeama si coaja rasa de lamaie.
Umplem foile cu crema racita si dam prajitura la rece. Se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|