Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone

Postat de miha in Prajituri
4 Iun 2011 | 20043 vizualizari
Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone

Ingrediente

  • 2 foi de napolitana
  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana dulce pt frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri coniac

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Uleiul se toarna peste galbenusuri si se amesteca usor ca pentru maioneza. Emulsia obtinuta o aromam cu vanilie dupa gust si o turnam peste spuma de albusuri. Amestecam usor. Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o inglobam usor in compozitie, amestecand cu o spatura cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si se intareste. Mixam branza mascarpone, apoi punem cate putin din crema de ciocolata si omogenizam.

Pe un platou punem 1 foaie de napolitana, jumatate din crema, blatul pufos de pandispan ( nu l-am insiropat, dar se poate insiropa daca va place), cealalta parte din crema si a 2-a foaie de napolitana.

Se da la rece 1 ora, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Postat de merisor67

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Reteta Aneimaria este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-iugoslavia-28214.html Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2011, 00:22
ce frumos arata
la 04.06.2011, 00:24
acu' sa imi dai si tu mie
la 04.06.2011, 00:28
ia sa ma duc eu acu la tine sa vad...tu mi-ai dat?
la 04.06.2011, 00:28
Deyu multumesc!
la 04.06.2011, 00:30
ti-am dat,doar nu ma riscam eu sa nu iti dau ca ma gandeam ca apari si tu cu ceva bun

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking